2010-2011.gada ziemas modes tendences-2

Es nezinu kā tev, bet man vienmēr un joprojām interesē katras sezonas jaunās modes vēsmas, tendences, nianses, krāsas… Bet praktiski nekad neesmu pirkusi kaut ko īpaši modernu kā pamatgarderobes elementu. Tas nav vajadzīgs, jo vienmēr savu garderobi jaunajai sezonai modernu un interesantu var padarīt tieši ar konkrētai modes sezonai raksturīgiem akcentiem, aksesuāriem un bieži vien tas sanāk pat daudz veiksmīgāk, nekā nopērkot kaut ko lielu un dārgu. Tas, varbūt, ir sarežģītāk, prasa lielāku izdomu un laiku, toties interesantāk, radošāk un gudrāk.

Šodien vēlreiz ( uzzinot un ieraugot kaut ko jaunu ) veiksim tādu kā „pārskrējienu” pār tuvojošās 2010.-2011.gadu ziemas modes tendencēm, bet nākamajos rakstos pieskarsimies pie katras tendences atsevišķi.

Un tā! Kas tad būs modē jaunajā sezonā un ko mēs, sievietes pēc 40, varam no tā visa paņemt sev? Praktiski visu, izņemot dažas nianses, kas mūs var padarīt vulgāras, nesaprastas…

Ziemas sezonas 2010-2011 modes tendences pasvītro tieši to, kas mums ir vissvarīgākais – mūsu sievišķību: nekādu plecu polsteru, vienkārši griezumi, gari svārki un garas piedurknes. Uzmanība tiek pievērsta sievietes viduklim – ar jostām, sprādzēm un griezumu.
Sprādzes var nēsāt uz aizmuguri, vairākas siksnas vienlaicīgi – ne tikai uz gurniem, arī tieši uz jostas vietas. Tievas jostiņas kreļļu vietā var apvīt gan ap kaklu, gan ap roku.

Modē gari mati, īpaši, ja tie sasieti zirgastē – bet ar tiem uzmanīgi, par to jau runājām šeit. Un šai sezonā tik modernās zirgastes lai paliek mūsu meitām un mazmeitām. Tāpēc, uzmanību saviem matiem pievērsīsim ar griezumu un modernu, mums piestāvošu matu krāsu.

Šai sezonā make-up akcents tiek likts uz lūpām. Tām esot jābūt sarkanām! Izskatās, ka ar šo tendenci mums arī būs jābūt uzmanīgām, ja vien neatradīsim kādu sarkanās krāsas toni, kas patiesi piestāv, ir maigāks un neizskatās vulgāri…

Par krāsām

Viens no šīs sezonas modernākajiem toņiem – piena tonis. Vasarā modernie ceriņu un zilais savas vietas atdod vīna un bordo toņiem. Klāt pie tā visa jāpiemin, ka modē ir leoparda raksti , lielas rūtis un dažnedažādi raksti un ornamenti.

”Leopards” šai sezonā ir aktuāls kā vēl nekad! Tieši šo momentu mēs NOTEIKTI varam izmantot kā savas garderobes papildinājumu: gan ar cimdiņiem, gan somu, gan tuniku, kaut vai detaļu savā apģērbā ( piemēram, ar apkaklīti savam klasiskajam ziemas kostīmam).

Modernie materiāli

Kažokāda. Tā var būt jebkādas tekstūras, krāsas, bet šai sezonā vislabāk garspalvaina. Nav obligāti jātērējas, lai nopirktu jaunu manto vai kažoku – absolūti pietiks ar kādu detaļu, kas var būt kā apavu, somiņu, apkaklīšu vai piedurkņu fragments.

Īpaši moderna šai ziemā būsi, ja tava galvassega būs apjomīga, garspalvaina cepure-ausaine.

Adījumi, adīta trikotāža ( īpaši – rupjais adījums).

Šīs sezonas kolekcijās no adītās trikotāžas tika radīts viss: kleitas, mēteļi, svīteri, kardigāni, getras, zeķes, cepurītes, šalles (Dolce&Gabbana kolekcijās bija pamanāmas pat kalnu slēpotāju brilles ar rupja adījuma apmalīti ).

Samts. Dienā – maigi, dabiskie toņi. Vakarā – tumšie , piesātinātie. Samts nepieļauj un necieš sarežģītas nianses un griezumus, tāpēc modelim noteikti jābūt vienkāršam un akcents tajā būs krāsa.

Protams, neaizmirsti savu krāsu paleti – jebkuras sievietes paletē atrodams tieši viņai piestāvošais piena, vīna un jebkurš šīs vai citas modes sezonas tonis.

[cincopa AgBArWq7qZmn]
(Nospiežot uz vienas no galerijas fotogrāfijām, vari to visu apskatīties palielinājumā.)

Melna āda. Par šai sezonā moderno garderobes materiālu tieši mums, sievietēm pēc 40, mēs jau runājām – ar to uzmanīgi! Bet par to ir padomājuši arī tērpu autori – lai ar šo materiālu sievieti šai sezonā nepadarītu par agresīvo tēlu, tērpā izmantojamai ādai jābūt mīkstai, apjomīgai, brīvi krītošai.

Tvīds. Šai sezonā modelētāji iesaka bez tvīda neiztikt. Īpaši tas ieteicams kā mēteļu audums un visideālāk, ja tas būs dabiskā tonī – bēša, terakota vai kamieļa brūnā.

Kas attiecas uz apaviem – modē atgriežas stulmu zābaki un platais papēdis. Rudens-ziemas kolekcijās ir redzams daudz nestandarta apavu, kas ir spilgtās krāsās un ar dažādām „fīčām”: kažokādu, ķēdēm, šņorītēm utt.

Joprojām, aktuāla ir klasika un tā visvairāk izpaužas kurpēs ar asiem, elegantiem purngaliņiem.

Vakarkleitas

Tās ir burvīgas ar savu eleganci, vieglumu, caurspīdīgajiem, brīvi krītošajiem un vizuļojošajiem audumiem (pateicoties metālizētiem pavedieniem un fliteriem).

Lietišķās garderobes galvenais elements – divrindu žakete.

Pašas modernākās somas šai sezonā – somas-konverti: ērti turēt rokās un pietiekoši ietilpīgas.

Modernākās šīs sezonas rotasrokassprādzes. To ir jābūt daudz un tām ir jābūt rupjām, metāliskām (var būt arī dārgmetāla), ar kristāliem vai perlamutru.

Tagad veidojam rezumē.

Tātad šai sezonā, mīļās vienaudzes, mēs varam izskatīties ļoti sievišķīgas, modernas, bet esam uzmanīgas ar sarkano lūpu krāsu, gariem matu griezumiem, labāk aizmirstam par zirgastēm, uzmanāmies ar melnās ādas izstrādājumiem, nepārcenšamies ar fliteriem vakarkleitās (atkarībā no pasākuma un situācijas). Ja savus zābaciņus, tomēr, vēlamies iegādāties arī spilgtā krāsā, darām to 3 reizes apdomājot, saskaņojot ar kaut ko jau esošu garderobē. Ļoti uzmanīgām jābūt arī ar stulmu zābakiem…

Pārējais viss ir mūsu!

Uz tikšanos tepatās!
Aija

Interesanti raksti :

  • Sākot ar šī gada 23.oktobri Ja arī tu esi nolēmusi un arī apņēmusies līdz Ziemassvētkiem notievēt un nevis ar drastiskām metodēm un diētām, be ...

  • Ne jau tāpēc, ka man būtu iestājies nostaļģijas periods un arī ne tāpēc, ka man drīz, pēc pāris gadiem, 50. Vienkārši nesen es lasīju grāmatu, ku ...

  • Šodiena ir tā diena, kas pieder mums, kad vēlos no sirds sveikt mūs visas kopā un katru atsevišķi! Gan māmiņas, gan vecmāmiņas, gan tās, kurām ...

  • Šis blogs ir domāts sievietēm un tieši tāpēc tajā ir jābūt vietai, kur ir šis tas par mūsu vīriešiem, par attiecībām ar viņiem, par viņu hobijiem ...

  • Rudens apavu mode vienmēr ir konservatīvāka, nekā pavasara vai vasaras apavu kolekcijas, kas allaž ir raibas, krāsainas un dažnedažādiem fasonie ...

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Ko citi saka:

Esi pirmais un pasaki kaut ko!
  • Pievieno savu atbildi
     
    Your gravatar
    Es
     
     
     

     
     
 
Saņem bezmaksas e-grāmatu "5 Stila Kļūdas" un iknedēļas jaunumus!

Saņemt e-grāmatu >>>>

Bezmaksas e-gramata