Līgas nedrastiskā tievēšanas zupa

 

Nedrastiskas tieveshanas zupa_08

Nepagāja nemaz ilgs laiks un mūsu Buduāra dāmu komandiņai pievienojās vēl viena jauka būtne, bet šoreiz no tālās, saulainās Itālijas – Līga! 

Līga mūs regulāri priecēs ar jaunām, gardām receptēm – un ne tikai receptēm, bet arī stāstiem, kas nāk tām līdzi Smaidiņš.  Šīs receptes Līga gatavo pati un ieteiks arī mums, bet iepazīties ar Līgu vari te >>>.

Sekosim Līgas receptēm un pārsteigsim savus mīļos ar kaut ko jaunu!

—————–

Mums ģimenē ļoti patīk paēst, un tad, kad visi satiekamies, tad par diētu tiek aizmirsts pilnībā, un visi priecājamies par kopā būšanu un gardajiem ēdieniem un dzērieniem.

Tādēļ ik pa laikam organisms prasa sava veida enerģijas un vitamīnu lādiņu, un es esmu atklājusi sev tīkamu zupu laikam, kad gribas ēst un tievēt! Arī visi mani mājinieki to ēd un slavē, un, manuprāt, ir viegli „ieturēties“.

Šo zupu ēdu kādu nedēļu vienu vai divas reizes dienā, bet lai šī tievēšanas metode nebūtu drastiska un neliktu justies par kaut ko notiesātai, tad nedēļas laikā arī uzņemu, piemēram brokoļus, pupas, svaigus salātus (salātu lapas, tomāti, kas papildināti ar eļļu un citronu), gaļu, olas, zivis, sieru. Taču kaut ko no šī saraksta vienu, konkrētajā dienā, brīžos, kad kārojas.

Šajā laikā vienīgais tabu ir neēst maizi un miltu izstrādājumus, tādēļ uz galda vienmēr ir gareniski sagriezti burkāni vai seleriju kāti vai fenhelis, ko var uzkost tad, kad ir vēlme panašķoties. Badā nestaigāju – ja gribas ēst, tad ēdu kaut ko no dienā izvēlētajiem blakus produktiem, un ēdu tik, cik kārojas.

Zupas recepte:

4 lieli sīpoli,

½ neliela kāpostgalva,

1 sarkanā paprika

1 vistas buljona kubiciņš

1 ķiplokgalviņa

1 ēd.k olīveļļa

Tomāti savā sulā 1 vai 2 bundžiņas, atkarībā cik bieza zupa patīk (gatavoju tādas konsistences, kāda ir soļanka)

Sagriež sīpolus ripiņās, pusripiņās vai ¼ ripiņās, ieliek lielā traukā, uzber šķipsniņu sāls un kārtīgi ar roku izspaida. Tad uzlej olīveļļu, vēlreiz samaisa, un visu ieliek katlā, kur vārīsies zupa, un uz mazas uguns, zem vāka ļauj karsēties. Pa to laiku sasmalcina kāpostu – pievieno sīpoliem, samaisa un uzliek vāku. Kamēr tas viss sautējas uz lēnas uguns, atsevišķā traukā uzvāra ūdeni un pagatavo buljonu no sausā vistas buljona kubiciņa – vienu porciju, apmēram 200 ml.

Kad buljons pagatavots, to lej klāt sīpoliem, kāpostiem un, kad viss sāk vārīties, tad pievieno sagrieztu papriku. Tad zupas vidū ieliek veselu ķiploka daiviņu (es nomazgāju un lieku nemizotu, veselu iekšā, lai pēc tam viegli izņemt ārā).

Visu vāra uz nelielas uguns apmēram 15 minūtes, līdz kāposti ir mīksti. Tad pievieno tomātus savā sulā (ja tomāti ir veseli, viņus jāsakapā, ja ir kubiciņos sagriezti, tad var likt tādus, kādi ir) un vāra bez vāka, uz nelielas uguns, apmēram 15 minūtes. Ja nepieciešams, tad pievieno ūdeni vai buljonu pēc vajadzības.

Labu apetīti un labu garastāvokli vēlot,

Līga

Interesanti raksti :

 

Tags: ,

Atbildes pavisam: 8

Man ir ko teikt »

 
  • Dace

    Izklausās labi un izskatās gardi. Būs jāpamēģina 😉

     
     
     
  • Līga

    Paldies! Pamēģini un dod ziņu, vai garšoja un palīdzēja arī Tev!

     
     
     
    • O, jā!!! Vakar pagatavoju veselu kastroli un garšoja PAT manai padsmitniecei :))). Par palīdzēšanu nezinu…tad jau manīs ;).

       
  • Līga

    Aija! prieks, ka izmēģināji un, ka garšoja! Par palīdzēšanu – viss atkarīgs no tā, vai pašas vēlamies, un vai vajag tievēt!!! Taču zupas sastāvdaļas ir ļoti veselīgas un sīpoli – ja tos ēd katru dienu vismaz vienu, jebkādā veidā pagatavotus – palīdz arī saglabāt jaunību!!!!

     
     
     
    • BRĪNIŠĶĪGI! Sīpolu bija tiešām daudz, bet šādi pagatavojot, nemaz tos nevarēja TĀ JUST – kā sīpolus! :)

       
  • Dace

    Esmu sajūsmā par šo zupu, patiesi garda un iedarbīga. Nedēļas laikā esmu atbrīvojusies no 2.5kg, laimes sajūta neaprakstāma. Domāju ik pa laikam atkārtot zupas diētu. Kā arī nākamo vēlos nomēģināt pagatavot Līgas Burkānu -ingvera zupu, domāju, ka ingvers tāpat lieliski palīdz tievēšanas procesos un sasilda ziemas aukstajos vakaros. LīGu, lūdzu vēl kaut ko tikpat gardu un efektīvu!

     
     
     
  • Māra

    Sīpoli ar konservētiem tomātiem garšo lieliski. Es uz pannas apbrūninu vistas gaļas šķiņķīti, pieleju vārošu ūdeni, garšvielas, pasautēju, apkārt bagātīgi salieku sīpolu ripiņas, pēc laika pievienoju tomātus, zaļumus, ķiplokus – mm – garšīgi. Var pēc patikas pievienot arī kādu kartupeli, burkānu, kāpostus. Buljonu kubiciņu lietošanu neatbalstu.

     
     
     
  • Līga

    Mārai taisnība, buljonu kubiņus labāk izmantot pēc iespējas retāk, vai vispār ne. Bet tieši šāda šīs zupas kombinācija man palīdz tievēt. Turklāt buljonu kubiņus ir iespējams pagatavot mājās arī pašiem, turklāt veselīgi!

     
     
     
 
Saņem bezmaksas e-grāmatu "5 Stila Kļūdas" un iknedēļas jaunumus!

Saņemt e-grāmatu >>>>

Bezmaksas e-gramata