Nonnas sāļā strūdele

 

sala_strudele_ar_senem

Nu ko – pamazām tuvojas nedēļas nogale un par cik šobrīd Latviju ir “pārņēmušas” baravikas, Līga mums iesaka šajās brīvdienās savējos palutināt ar  dikti gardu strūdeli. 

Un kā tev garšoja Līgas tievēšanas zupa? Man DIKTI garšoja! Smaidiņš

Aija

——————————————-

Šobrīd gaisā sāk virmot rudens vēsmas, kad viss smaržo pēc dabas sniegtajām bagātībām. Un tā kā Latvijas daba šogad priecē ar izsmalcinātajām sēnēm – meža karalienēm baravikām, tad vēlos pastāstīt par to, kā šīs gardās sēnes cēlušas galdā visvienkāršākās un vismīļākās vecmāmiņas Itālijā. Dažas no šīm receptēm daudz neatšķiras no tā, ko es baudīju, maza būdama, savas vecmammas virtuvē Latvijas laukos, taču man tās šķiet ļoti gardas tieši savā vienkāršībā (viss labais ir ik pa laikam piemirsts vecais Smaidiņš )!

Šodien pastāstīšu, kā tiek gatavota Nonnas sāļā strūdele. Ciemojoties pie mūsu Itālijas vecmammas (nonnas) vienmēr nobaudu ko gardu, un šoreiz vēlos padalīties ar ļoti vienkārši pagatavojamu ēdienu, kuru var likt galdā gan svinīgos, gan arī ikdienišķos pasākumos, vai arī vienkārši paņemt līdzi, ja ēšana paredzēta ārpus mājas (arī darbā).

Konkrētais daudzums ir paredzēts 2 porcijām jeb 4 nelieliem gabaliņiem, taču, ja ēšana notiek divatā, un tas ir vienīgais ēdiens, tad noteikti, ka ar vienu šādu sāļo strūdeli pietiks tikai divām personām.

Tev būs nepieciešams:

kārtainā mīkla – 250 gr;

ola – 1 gb

auksti kūpināts šķiņķis – 50 gr (apmēram divas šķēlītes, ļoti plāni sagrieztas);

parmezāna (vai parmezāna tipa siers) – apmēram 5 grami (sarīvēts);

vistas fileja – 100 gr (divas šķēles);

baravikas – 100 gr (viena saujiņa sagrieztu un notīrītu baraviku);

pētersīlis – šķipsniņa;

sīpols – ¼ daļa;

olīveļļa – 1 ēd k.;

Sāls, pipari.

Cepam papīrs, ko likt uz pannas.

Pannā uzkarsē eļļu, un ieliek cepties smalki sagrieztu sīpolu. Kad sīpols sāk smaržot, pievieno baravikas, samaisa un nedaudz apcep, pievienojot smalki sagrieztu pētersīli, sāli, piparus pēc garšas. Noņem no uguns un atstāj.

Kārtaino mīklu izrullē plāni un nogriež apmēram 3 cm lielu gabaliņu, ko sagriež strēmelītēs, strūdeles dekorēšanai. Lielāko mīklas gabalu uzliek uz cepam papīra, pa vidu liekot divas šķēles plāni sagrieztu šķiņķi, tad pāri pārkaisa sarīvētu sieru. liek kārtu svaigas vistas filejas, un pa virsu saceptās baravikas.

sala_strudele

Tad, kad viss salikts, veido pašu strūdeli – no sākuma uzloka galus, un tad sānus, ko pa vidu saņem kopā un aizspiež ciet. Pa virsu liek sagrieztās kārtainās mīklas strēmelītes, kas veido sietiņa rakstu. Nobeigumā visu pārsmērē ar sakultu olu, un liek uz 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī atpūsties 30 minūtes.

Lai labi garšo!

Līga

Interesanti raksti :

  •   Bruschetta ir apgrauzdēta maize, kuru var pasniegt ar dažādām piedevām. Esmu dzirdējusi, ka šī recepte cēlusies tai Itālijas daļā, kas a ...

  •   Es jau otrdien, mūsu iknedēļas jaunumu vēstulē visām mūsu sekotājām pavēstīju, ka tuvojas 3 sirsniņdienas arī buduāra grāmatplauktā . Un n ...

  •   Dāvanu saņemšanas un dāvināšanas prieks. Kā svētkos iepriecināt dārznieku, puķumīli vai vienkārši zaļi un ekoloģiski domājošos? Par to arī ...

  • Dārzā darbu pašlaik tik daudz, ka nevar paspēt visus apdarīt : Mulčē; Veido savu viršu dobi; Ieziemo ūdensaugus; Gatavo smilts ...

  •   Pavasara un vasaras zemes darbi, saule un vējš nesaudzē dārznieku rokas – tas jādara pašiem! Vienmēr ir labi strādāt ar cimdiem, bet ja to ...

 

Tags: , , , , ,

Atbildes pavisam: 4

Man ir ko teikt »

 
  • jānis

    atliek tikai doties uz mežu pēc sēnēm

     
     
     
  • Dace

    Ļoti gardi!!!! Noteikti pamēģiniet!!!! Nama :)

     
     
     
  • Dace

    Kur pazudusi Līga ar Itālijas gardumiem?!

     
     
     
  • Līga

    Dace! Paldies par interesi! Drīzumā noteikti parādīsies kāda jauna receptīte!

     
     
     
  • Pievieno savu atbildi
     
    Your gravatar
    Es
     
     
     

     
     
 
Saņem bezmaksas e-grāmatu "5 Stila Kļūdas" un iknedēļas jaunumus!

Saņemt e-grāmatu >>>>

Bezmaksas e-gramata