Brusketas maizītes

 

Bruschette

Bruschetta ir apgrauzdēta maize, kuru var pasniegt ar dažādām piedevām. Esmu dzirdējusi, ka šī recepte cēlusies tai Itālijas daļā, kas atrodas starp Toskānas (Toscana) un Lacio (Lazio) reģioniem, un tās nosaukums ir radies no paša pagatavošanas veida – apgrauzdēt (abbrustolire).

Kad pirms dažiem gadiem viesojos Toskānā, viesu nama saimnieki man stāstīja, ka tradicionāli bruschetta tiek pagatavota no maizes šķēlēm, kas iemērktas olīveļļā un apceptas, pēc tam ieziestas ar ķiploka daiviņu. Vasarā šī iecienītā uzkoda Itālijā visbiežāk tiek pasniegta ar sagrieztiem tomātiem un bazilika lapiņām.

Savukārt, es šoreiz pastāstīšu, kā šī gardā uzkoda “antipasto”, tiek gatavota mūsmājās Smaidiņš

Tev būs nepieciešams:

Franču bagete

Tomāti 3 gab

ķiploki – 2-3 daiviņas

Olīveļļa – 2 ēd. k.

Baziliks

sāls

pipari

Smalki sagriež tomātus, pievieno sakapātu baziliku, sāli, piparus pēc garšas, samaisa un pievieno eļļu, visu vēlreiz samaisa. Sagriež bageti šķēlītēs un cepeškrāsnī uz restēm apgrauzdē zeltainas (180 C).

Kad maize apgrauzdēta, to izņem no cepeškrāsns un, kad mazliet padzisusi, ierīvē ar ķiploku katru šķēlīti atsevišķi (virspusi, uz kuras tiks likti tomāti). Tad sakārto uz liela šķīvja vai paplāts un liek virsū iepriekš sagrieztos tomātus.

Lai labi garšo!!!

Līga

P.S. Esmu mēģinājusi gatavot arī ar dažādām pilngraudu baltmaizēm, un arī ļoti garšīgi sanāk!

Interesanti raksti :

  •   Dāvanu saņemšanas un dāvināšanas prieks. Kā svētkos iepriecināt dārznieku, puķumīli vai vienkārši zaļi un ekoloģiski domājošos? Par to arī ...

  •   Šodien pastāstīšu, kā mājās pagatavot veselīgu sauso gaļas buljonu granulās, ko bieži izmantoju savās receptēs un ēdiena garšas uzlaboša ...

  •   Vasaras Saulgrieži sagaidīti, Jāņi nolīgoti, jāņu bērni aizbraukuši. Kas atliek? Jākārto māja, jāatvadās no svētku pušķojuma, greznojuma. ...

  •   Es jau otrdien, mūsu iknedēļas jaunumu vēstulē visām mūsu sekotājām pavēstīju, ka tuvojas 3 sirsniņdienas arī buduāra grāmatplauktā . Un n ...

  •   Nu ko – pamazām tuvojas nedēļas nogale un par cik šobrīd Latviju ir “pārņēmušas” baravikas, Līga mums iesaka šajās brīvdienās savējos pa ...

 

Tags: , ,

Atbildes pavisam: 3

Man ir ko teikt »

 
  • Dace

    Šīs gan ir garšīgas, zinu ko šodien uztaisīšu kā uzkodu pie glāzes sarkanvīna!!!!

     
     
     
  • Māra

    Tomātu garšu lieliski papildina linsēklu eļļa!

     
     
     
  • Līga

    Paldies, Māra par jaunu ideju! Linsēklu eļļa ir ļoti vērtīga, un visveselīgāk ir gatavot ēdienus no pašmāju produktiem!!!!! :)

     
     
     
  • Pievieno savu atbildi
     
    Your gravatar
    Es
     
     
     

     
     
 
Saņem bezmaksas e-grāmatu "5 Stila Kļūdas" un iknedēļas jaunumus!

Saņemt e-grāmatu >>>>

Bezmaksas e-gramata