Mājās gatavotas sausā gaļas buljona granulas

 

galas buljona granulas

Šodien pastāstīšu, kā mājās pagatavot veselīgu sauso gaļas buljonu granulās, ko bieži izmantoju savās receptēs un ēdiena garšas uzlabošanai.

Gaļas buljonam:

(apmēram 1kg)

500 g malta gaļa pēc izvēles

500 g dārzeņu (sīpoli, selerija, puravs, burkāni, cukini)

300 g tomāti

350 g rupjā sāls

150 g sarkanvīna

2 ēd k. olīveļļas

garšvielas: (2 lauru lapas, 2 timiāna zariņi, 1 rozmarīna zariņš, 2 salvijas lapas)

Pagatavošanas secība:

1. Dārzeņus notīra, nomazgā, sagriež kubiņos.

2. Pievieno kubiņos sagrieztus tomātus, kam noņemta miza un izņemtas sēkliņas.

3. Garšvielas sīki sakapā.

4. Malto gaļu ieliek katlā, pievieno eļļu, vīnu, sāli, dārzeņus, tomātus un garšvielas un visu vāra uz lēnas uguns (ar vāku) 1 stundu, pa laikam samaisot.

5, Pēc stundas vārīšanas uz lēnas uguns, noņem vāku un pavāra apmēram 15 minūtes, kamēr izvārās liekais šķidrums. Tad atstāj atdzesēties.

6. Kad šis sautējums padzisis, visu sablenderē, līdz izveidojas dārzeņu-gaļas biezenis.

Tagad atliek šo biezeni izžāvēt: uz cepešplātī izklāta cepampapīra izklāj biezeni plānā kārtā. Liek cepeškrāsnī, kas uzkarsēta uz 160 grādiem un žāvē biezeni 15 minūtes, pēc tam karstumu noregulē uz 60 grādiem un turpina žāvēšanas procesu vēl 2 stundas, ik pa laikam pieskatot, lai nepiedeg.

Kad biezenis ir labi izžuvis, to sasmalcina, sapilda sterilizētos stikla trauciņos un uz 20 minūtēm ieliek cepeškrāsnī 120 grādu karstumā.

Šādā veidā pagatavotas sausā buljona granulas var uzglabāt stikla trauciņos līdz pat 1 gadam!

Lai jums noderīga recepte!

Līga

Interesanti raksti :

  •   Brasato ir ļoti gards Pjemontas reģiona ēdiens, kas jo īpaši piemērots rudens - ziemas periodam. Lai arī šī sautējuma pagatavošana ir la ...

  • Nepieciešams: 2-3 burkāni 1 liels sīpols kartupeļi dilles Frikadelēm: maltā gaļa, sāls, malti melnie pipari, sīpols, garšvielas. Gat ...

  • 1 glāze baltās pupiņas 500 g cūkas ribiņas 4 kartupeļi 1 burkāns 1 sīpols sāls malti melnie pipari Gatavošana: Pupiņas vakarā iemērc auk ...

  •   Bruschetta ir apgrauzdēta maize, kuru var pasniegt ar dažādām piedevām. Esmu dzirdējusi, ka šī recepte cēlusies tai Itālijas daļā, kas a ...

  • Silta, sildoša, attīroša un ātri pagatavojama. Tāda ir burkānu-ingvera zupa mūsu ģimenes virtuvē! Īpaši tādās reizēs, kad gribas ievērot kādu ...

 

Tags: ,

Ko citi saka:

Esi pirmais un pasaki kaut ko!
  • Pievieno savu atbildi
     
    Your gravatar
    Es
     
     
     

     
     
 
Saņem bezmaksas e-grāmatu "5 Stila Kļūdas" un iknedēļas jaunumus!

Saņemt e-grāmatu >>>>

Bezmaksas e-gramata