Zinātnieki iesaka cept gaļu pareizi

gaļas cepšanaIr iestājies pikniku un gaļas cepšanas laiks un visos Latvijas stūrīšos, dārzos un kempingos  brīvdienās  kūpēs un smaržos “nacionālais latviešu ēdiens” – šašliks.

Viss ir jauki, viss ir labi, bet vai zinām, kā pareizi pagatavot gaļu, samazinot kancerogēnu daudzumu tajā, kas veidojas tieši termiskās apstrādes laikā?

Izrādās ir jāparūpējas tikai par vēl viena ingredienta klātbūtni…

Arizonas universitātes eksperti pierādīja, ka, cepot gaļu, nepieciešams pievienot oregano (raudeni). Tik vien! Pētījumi pierādīja, ka pat pavisam neliela šīoregano (2) aromātiskā auga klātbūtne ievērojami samazina gaļas cepšanas procesa laikā veidojošos kancerogēnu daudzumu.

Vēl vairāk – oregano jeb raudene iznīcina zarnu trakta  nūjiņas (tās var izraisīt saindēšanos ar pārtiku), kas var atrasties gaļā.

Oregano droši var pievienot ne tikai ceptai, bet arī sautētai gaļai. Tā kļūs par brīnišķīgu piedevu arī gaļas mērcei. Tā ka, atceries – ejot uz veikalu vai tirgu pēc kārtējā gaļas pirkuma, noteikti iegriezies arī garšvielu stūrītī!

Uz tikšanos tepatās,

Aija

Interesanti raksti :

 

Tags: ,

Atbildes pavisam: 3

Man ir ko teikt »

 
  • sandra

    Izrādās, ka neko nezinot par ASV (ohhhhh!!!) zinātnieku atklājumu, esmu gaļu gatavojusi “pareizi” :):):). Nu patīk man tā raudene-oregano, ko lai dara? :):):). Lietoju arī tējā. Vēl – raudenes labā īpašiba ir tā, ka arī ziemā to var “izkasīt” no sniega, ja kaltētā beigusies.:)

     
     
     
    • Sveika,Sandra! Padalies kā tu raudeni lieto tējā? Ir tiešām garšīga tēja? Un par raudenes izdabūšanu no zem sniega nemaz nezināju…. :) Paldies!

       
  • Krika

    paldies par info. sen atpakaļ nopirku raudeni. tā arī neesmu atradusi tai pielietojumu- nezināju ko ar to darīt. tagad zināšu. jāieplāno brīvdienās vīram uzšmorēt ribiņas.

     
     
     
  • Leave a Reply to Aija
     
    Your gravatar
    Es
     
     
     

     
     
 
Saņem bezmaksas e-grāmatu "5 Stila Kļūdas" un iknedēļas jaunumus!

Saņemt e-grāmatu >>>>

Bezmaksas e-gramata