Kā nopirkt labu pannu

ka nopirkt pannuPanna ir svarīgs, bet ļoti ikdienišķs virtuves trauks. Pēdējā laikā tā ir ieguvusi tik plašu dažādu ražotāju reklāmu, ka daudzas saimnieces tamdēļ ir neziņā. Un līdz ar to, rodas jautājums – kur un kā nopirkt labu pannu. Pirms tu uzsāc jaunas pannas meklējumus, ir pāris kritēriji, kuriem ir vērts pievērst uzmanību.

Vispirms noskaidro jaunās pannas pielietojuma mērķi. Tā būs domāta ikdienas ēdienu pagatavošanai? Pankūkām? Līdz ar to, lai iegādātos pannu, kura tev kalpos ilgi un droši, pievērs uzmanību sekojošiem faktoriem.

Pirms mēs pērkam pannu, ir jāizdomā kādu to vēlamies. No kāda materiāla, kamdēļ, kādas formas.

Nosver pannu. Tiešā vārdu nozīmē. Smagām pannām ir lielāka iespēja izdzīvot ilgāk. Tas nav stereotips. Nopirkt smagu pannu – tas nozīmē sevi pasargāt no tās deformācijas. Jo vieglāks materiāls, jo lielāka iespējamība, ka temperatūras svārstības mainīs tavas pannas formu.

Tāpēc prioritāte – smags materiāls. Tradicionāli līdere ir čuguna panna. Čuguna pannas jau sen ir iemantojušas daudzu saimnieču mīlestību. Un tas nav bezčuguna panna iemesla. Vienmērīga siltuma sadale uz pannas virsmas palīdz izvairīties no jebkādas iespējas ēdienam piedegt. Līdz ar to, ēdiena pagatavošana kļūst par baudu. Čuguna pannu var iegādāties specializētajos veikalos. Bet atceries, ka šim raupjajam materiālam nepieciešama arī rūpīga kopšana. Nedrīkst izmantot asas birstes un pulveri.

Arī pankūku pagatavošanai vislabākā būtu čuguna panna. Pirms jaunu čuguna pannu sāc izmantot, izkarsē to ar rupjo sāli. Pēc šī procesa sāli nopurini un pannu iezied ar sviestu. Svarīgs moments – neizmanto šo pannu citu ēdienu pagatavošanai. Pankūkām tas nepatīk.

Par visnevainīgāko materiālu tiek uzskatīts tērauds, bet tam ir arī savs mīnuss – tāda panna uzsildās nevienmērīgi un, līdz ar to, ēdiens var piedegt.

Pannā, kura ir no alumīnija ēdienu uzglabāt nedrīkst, to uzreiz pēc pagatavošanas ir jāpārliek citā traukā.

Tāpat kā kastroles, populāras ir arī nerūsējošā tērauda pannas. Tādu pannu var iegādāties jebkurā mājsaimniecības preču veikalā. Šī materiāla popularitāte izskaidrojama ar to, ka tas ir absolūti „neitrāls” pret pagatavotā ēdiena garšu un to šis materiāls nekādā veidā nespēj mainīt. Pirms iegādājies nerūsējošā tērauda pannu, atceries, ka arī to, tāpat kā čuguna pannu, nedrīkst mazgāt ar cietiem un asiem mazgāšanas līdzekļiem.

Treknu ēdienu cepšanai labi derēs panna ar rievotu pamatni.

Reklāma mums visu laiku cenšas ielāgot, ka ir jāiegādājas pannas ar pret piedeguma virsmas klājumu. Nevarētu teikt, ka tas ir tikai PR triks. Patiešām, šāds pārklājums ir drošs, ja runā par integritāti un ēdiena garšu. Tai ir īpašs reljefa raksts , kurš neļauj produktiem būt tiešā saskarsmē ar pannas materiālu. Šis arī ir iemesls kāpēc ēdiens nepiedeg. Bet pirms iegādājies šādu pannu, atceries, ka tā nekalpos gadiem ilgi, pat, ja tu to kopsi ļoti rūpīgi, tā agri vai vēlu savu kalpošanu beigs, jo teflona pārklājumam ir tendence kalpošanas laikā samazināties.

pannas iegadeKad esi atnākusi uz veikalu, lai iegādātos pannu, atceries, ka arī pannas sieniņas nedrīkst būt pārlieku plānas. Pannas dziļums var būt dažāds – atkarībā no pannas pielietojuma.

Atceries vēl vienu svarīgu momentu – nopirkt pannu ir viena lieta. Ir svarīgi to pareizi kopt. Tu noteikti zini, ka to nedrīkst skrāpēt ar nazi vai citiem asiem priekšmetiem, mazgāt ar asām birstēm un pulveri. Šobrīd tirgū ir daudz speciālu saimniecības preču kopšanas līdzekļu. Tu vari pannu iegādāties kopā ar īpašu, tieši tai paredzētu, kopšanas līdzekli.

Vēlams, lai saimniecībā būtu dažādas pannas – gaļai, zivīm, pankūkām utt. Tāpēc, gatavojoties pirkt pannu, padomā, varbūt tev nepieciešama ne viena vien?

Uz tikšanos tepatās,

Aija

Interesanti raksti :

  • Par cik tamponi nosprosto šķidruma noplūdi no dzemdes, ārsti rekomendē tamponus mainīt ik pēc divām stundām tā iemesla dēļ, lai nespētu vairoties ...

  • Šoreiz  bez vārdiem un liekvārdības.   Neatkarīgi no tā vai tu esi māte vai meita,  vai tev šobrīd  25, 40 vai 65, ziema aiz l ...

  • Ir iestājies pikniku un gaļas cepšanas laiks un visos Latvijas stūrīšos, dārzos un kempingos  brīvdienās  kūpēs un smaržos “nacionālais ...

  • Dārzā darbu pašlaik tik daudz, ka nevar paspēt visus apdarīt : Mulčē; Veido savu viršu dobi; Ieziemo ūdensaugus; Gatavo smilts ...

  • Šodiena ir tā diena, kas pieder mums, kad vēlos no sirds sveikt mūs visas kopā un katru atsevišķi! Gan māmiņas, gan vecmāmiņas, gan tās, kurām ...

 

Tags: , ,

Ko citi saka:

Esi pirmais un pasaki kaut ko!
  • Pievieno savu atbildi
     
    Your gravatar
    Es
     
     
     

     
     
 
Saņem bezmaksas e-grāmatu "5 Stila Kļūdas" un iknedēļas jaunumus!

Saņemt e-grāmatu >>>>

Bezmaksas e-gramata