Ziemas dzēriens – glintveins

glintveina jeb karstvina pagatavosana (6)Glintveins – garšīgs un aromātisks dzēriens, kas ir kļuvis ļoti populārs aukstos ziemas svētku un brīvdienu vakaros.

Tieši tāpēc arī šovakar vai tuvākajās brīvdienās būtu jauki visiem mājiniekiem apsēsties un mierīgi, skatoties kādu jauku ģimenes filmu vai, spēlējot kādu aizraujošu galda spēli, malkot šo karsto ziemas dzērienu, kurš ikdienā tiek saukts par karstvīnu.

Glintveina pagatavošanai nepieciešams sarkanais vīns, garšvielas, citrusaugļi un cukurs. Glintveins ir uzmundrinošs, sasildošs un pat dezinficējošs dzēriens.

Glintveina pagatavošana – nodarbe, kas ir ļoti vienkārša un pat aizraujoša un aizņems apmēram 15 minūtes.

Ingredienti dzēriena pagatavošanai 4 personām:

Apelsīns – 1 gab.

Kanelis – 2 nūjiņas

Krustnagliņas – 8 gab.

Citrons – 1 gab.

Muskatrieksts – 1-2 šķipsnas

Sarkanais vīns – 1 litrs

Cukurs – 200 grami

Glintveina pagatavošana:

Citronam un apelsīnam notīri miziņu (plānu, lai tikai minimāli aizķertu balto daļu, kas piegaršu padara rūgtenu). Ne visai dziļā metāla kastrolī ieber cukuru, citrusaugļu miziņas, garšvielas un, kā pēdējo, ielej vīnu.

Kastroli uzliec uz nelielas uguns un sasniedzot vārīšanās stadiju, lai cukurs izšķīstu pilnībā, vēl pavāri 5min. Paņem garu koka stienīti, ar kura palīdzību vīnu aizdedzini. Liesmai jānodziest pašai. Tiklīdz liesma nodziest, vīnu izfiltrē un salej glāzēs.

glintveina jeb karstvina pagatavosana (5)Padoms: Glintveina pasniegšanai labāk izmantot keramiskas krūzes vai karstumizturīga stikla glāzes, jo parastā stikla trauki augsto temperatūru var neizturēt.

Lai glintveins sāktu vārīties ātrāk, nav ieteicams tā pagatavošanai izmantot traukus ar pretpiedeguma pārklājumu.

Lai jauks un aromātisks vakars!

Uz tikšanos tepatās,

Aija

Interesanti raksti :

  • Žurnāls Forbes ir publicējis 2010.gada visaugstāk apmaksāto Holivudas aktrišu sarakstu un pārsvaru gūst „labākā vecuma” pārstāves! Sandra Bullo ...

  • Šoreiz  bez vārdiem un liekvārdības.   Neatkarīgi no tā vai tu esi māte vai meita,  vai tev šobrīd  25, 40 vai 65, ziema aiz l ...

  • Šodiena ir tā diena, kas pieder mums, kad vēlos no sirds sveikt mūs visas kopā un katru atsevišķi! Gan māmiņas, gan vecmāmiņas, gan tās, kurām ...

  • Mums katrai šodien diena jau saplānota – vieniem baznīca, viesu galds, citiem viesošanās pie draugiem…TV…. Atrodiet brīdi šovakar vai rīt, izslēd ...

  • Ingvers ir labs palīgs cīņā ar saaukstēšanās simptomiem. Ingvera tēja nu jau ir pazīstama gandrīz katrā mājā – citā tā ir iecienīta vairāk, citā m ...

 

Tags: , , , , ,

Atbildes pavisam: 1

Man ir ko teikt »

 
  • Bloga lasītāja

    Hmmm, interesanta recepte. Šāda variācija nebija dzirdēta. Būs jāpamēģina! :) Tikai radās jautājums, kā ir ar vīnu!? Parasti, saka, ka tikai jāuzkarsē, ka nedrīkst vīnu uzvārīt, jo tādējādi zūd vīna vērtība. Kā tur īsti ir?

     
     
     
  • Pievieno savu atbildi
     
    Your gravatar
    Es
     
     
     

     
     
 
Saņem bezmaksas e-grāmatu "5 Stila Kļūdas" un iknedēļas jaunumus!

Saņemt e-grāmatu >>>>

Bezmaksas e-gramata