Skaistuma vairošanas saraksta turpinājums…

 

Shea nuts and shea butter

Dažos iepriekšējos bloga rakstos ( 1.daļa un 2.daļa)  es jau stāstīju par iecienītajiem saviem skaistuma un veselības vairošanas produktiem. Šodien nedaudz vairāk par vienu no tiem, kuru iegādājos jau otro reizi – šī jeb karitē riekstu sviestu.

Par šī jeb karitē riekstu sviesta vērtību zināja jau karaliene Kleopatra, kas slavena bija ar to, ka dikti mīlēja un loloja savu ķermeni un, izrādās, ka bez uzmanības neatstāja arī šo brīnumaino sviestu. Bet jau krietni pirms Kleopatras šī jeb karitē sviestu izmantoja arī Āfrikas sievietes – kā aizsardzības līdzekli. Tieši Āfrikas sievietes kļuva par šī kosmētiskā, dabiskā līdzekļa atklājējām. Un tas nav brīnums, jo šīs zemes klimats ir tāds, ka karsējošās saules, vēja un smilšu dēļ ir nepieciešams ādu gan aizsargāt, gan barot.

Šī sviests – tie ir tauki, kuri tiek iegūti no Āfrikas auga – karitē koka riekstiem. Sviests tiek izmantots gan kā ārstniecības, gan kosmētikas un pat kulinārijas līdzeklis. Kā nojaušam – tam piemīt visdažādākie efekti un iedarbība.

karite_riekstu_koks

Šī sviests ir patiesi unikāls dabas komponents. Un fakts ir acīmredzams – Āfrikas valstu iedzīvotājiem ir ļoti laba āda, un viņi mazāk par visiem cieš no ādas slimībām.

Šī sviests sejai

Karitē riekstu sviests ir ideāli piemērots sejas ādai. Sastāvā esošās vērtīgās uzturvielas veicina kolagēna sintēzi, kas savukārt nodrošina ādas elastību un tvirtumu. Šī sviests palīdz cīnīties ar ādas sausumu un veicina ātru sadzīšanu. Līdz ar to tagad ir skaidrs kāpēc karitē eļļa atrodama daudzos kosmētikas līdzekļos.

Šī sviests ķermenim

Āfrikas skaistules to regulāri izmanto kā aizsarglīdzekli pret sauli. Tā sastāvā esošā karitē koka mizu skābe palīdz ādu aizsargāt pret tiešo saules staru iedarbību. Daudzas sievietes jau sen izmanto šo sviestu ķermeņa losjona pagatavošanai, jo tas ļoti labi ādu mitrina un baro. Tas ne tikai ādu padara maigu un tvirtu, bet veicina pat to, ka ātri pazūd tikko radušās, sārtās strijas.

si_sviests (2)Pārsteidzoši ir tas, ka šī sviests cilvēkiem neizraisa nekādas alerģiskas reakcijas un kairinājumus un tas nozīmē, ka absolūti ikviens var izmantot šo eļļu un neuztraukties par sekām!

Vēl viena labā ziņa mūsu vecumā sievietēm ir tā, ka daudzas kosmētikas kompānijas karitē sviestu izmanto anti-aging (pretnovecošanas) kosmētikas līnijās. Karitē sviests palīdz ādai cīnīties ar dabisko novecošanos, novērš jaunu grumbiņu parādīšanos sejā.

Šī sviestu regulāri lietojot kā kosmētikas līdzekli, tas veicina to, ka āda kļūst svaiga, jauneklīga, tīra, maiga un gluda.

Un tagad apkoposim augstāk minēto:

  • Šī sviests ir lielisks līdzeklis cīņā ar sausu ādu. Jau pēc pirmās izmantošanas var novērtēt to, ka pat ļoti sausa un problemātiska āda kļūst maiga un gluda;
  • Šī sviests ir ideāls aizsargs pret UV stariem, tādēļ, ja vasarā nevēlamies saulē apdegt, tad jāmeklē līdzekļi, kura sastāvā ir šī sviests vai arī pašu šī sviestu;
  • Karitē riekstu sviests palīdz apturēt ādas šūnu novecošanās procesus – tas aktivizē kolagēna darbību tā, ka āda tiek atjaunota, kļūst maiga un elastīga;
  • Karitē sviests palīdz ne tikai ādai, bet arī nagiem un matiem.

Kā izmantot šī sviestu?

Kā jau mēs pārliecinājāmies – gandrīz vai jebkam. Vienīgais jautājums ir – kādā veidā mēs to darīsim. Protams, tas ir iespējams, izmantojot kosmētikas līdzekļus, bet to var lietot arī tīrā veidā.

Par to, kā šo sviestu izmantoju es, pastāstīju šajā nelielajā video >>>.

video_2

Šī sviesta izmantošana ārstnieciskos nolūkos

Terapeitiskos nolūkos šī sviestu izmanto pateicoties tā prettūskas un pretsāpju īpašībām. Ar to ierīvē sāpīgos muskuļus un locītavas, to lieto reimatisma, sastiepumu un iekaisumu gadījumos, tas labvēlīgi iedarbojas uz vaļējām brūcēm vai arī, ja āda ir jūtīga – it īpaši gadījumos, kad sprēgā roku un kāju āda. Šī sviests ir arī efektīvs apdegumu, aknē un ekzēmu gadījumos.

Lūk, atradu ļoti interesantu video kā Āfrikas sievietes iegūst šī sviestu:

Karitē sviesta iegūšana

Bet šajā interneta veikaliņa saitē >>> tu atradīsi gan pašu šī sviestu, gan ziepes, losjonus, roku krēmus, šampūnus, lūpu balzāmus, gan daudzus citus līdzekļus, kuru sastāvā ir šis vērtīgais dabas dotais produkts.

Uz tikšanos tepatās,

Aija

Interesanti raksti :

  •   Arvien biežāk, mēs iepērkamies ārzemju interneta veikalos un tās, kuras to sākušas darīt ir pavisam nesen, ļoti labi zina cik ļoti griba ...

  •   Šī multfilma ir balstīta uz seno stāstu par badu un par viens otra atbalstu. Tā māca mūs, ka tad, kad mēs cīnāmies, lai pabarotu tikai s ...

  •   Dāvanu saņemšanas un dāvināšanas prieks. Kā svētkos iepriecināt dārznieku, puķumīli vai vienkārši zaļi un ekoloģiski domājošos? Par to arī ...

  •   Beidzot ir novadīts sen plānotais un daudzām mūsu bloga apmeklētājām ļoti svarīgais vebinārs, kurš bija domāts visiem, kas vēlas pasūtīt H ...

  • Šodien no sava un daudzu mūsu bloga lasītāju iemīļotā interneta veikaliņa saņēmu kārtējo, dikti gaidīto paciņu. Zemāk pievienoju foto ar visām p ...

 

Tags: , , ,

Ko citi saka:

Esi pirmais un pasaki kaut ko!
  • Pievieno savu atbildi
     
    Your gravatar
    Es
     
     
     

     
     
 
Saņem bezmaksas e-grāmatu "5 Stila Kļūdas" un iknedēļas jaunumus!

Saņemt e-grāmatu >>>>

Bezmaksas e-gramata