Kartupeļu pankūkas

Last modified on 2010-12-10 12:43:50 GMT. 0 comments. Top.

Kartupeļu pankūkas ir ēdiens, ko latvieši ir iecienījuši it īpaši.  Iespējams arī tāpēc,ka tās ir ātri pagatavojamas, sātīgas un garšīgas. Uz  to pagatavošanu man uznāk periodiski „uzplūdi”.

Es tās gatavoju divejādi: sarīvējot kartupeļus uz rupjās rīves vai sarīvējot uz smalkās rīves.

Nepieciešams:

Kartupeļi  – to skaits atkarīgs no ēdājiem un viņu izsalkuma līmeņa.
Milti
2 olas
sāls, pipari
Var būt: biezpiens, cauraudzis speķis, ķiploki.

Kartupeļi  – to skaits atkarīgs no ēdājiem un viņu izsalkuma līmeņa.Milti2 olassāls, pipari
Var būt: biezpiens, cauraudzis speķis, ķiploki.

Pagatavošana: Nomizoju vairākus palielus kartupeļus. Sarīvēju uz vienas vai otrās rīves. Pievienoju 2 olas, sāli, piparus un miltus. Tos arī var pievienot pavisam maz un var pievienot vairak. Galvenais, lai to nav par daudz. Šo ēdienu gatavojot, daru visu, kā saka saimnieces – „uz aci”. Šad tad esmu visai masai klāt pievienojusi biezpienu. Tās, kurām garšo ķiploki, pie šīs masas var pievienot saspiestu palielu ķiploka daiviņu. Var pievienot arī smalki sagrieztu, cauraugušu speķīti.

Kad visa masa labi sajaukta kopā, uz pannas uzleju eļļu ( eļļu leju samērīgi, tik daudz, lai tās pietiktu cepšanās procesam), sakarsēju un ar karoti lieku kartupeļu masu, nedaudz piespiežu tās virsmu, lai ir plakanāka un cepu no abām pusēm zeltaini brūnas.

Dažādība var būt arī piedevās: vienkārši krējums, brūkleņu ievārījums, sēņu mērce, baltā sīpolu mērce  utt.

Labu apetīti,

Aija

Makaroni ar dārzeņiem un malto gaļu

Last modified on 2012-10-06 19:47:27 GMT. 0 comments. Top.

Šorīt, domādama, ko pagatavot pusdienās, nejauši atradu interneta ārēs, manuprāt, jauku un gardu recepti. Tā piesaistīja manu uzmanību ar to, ka ēdiena pagatavošanai bija nepieciešami spageti (īpaši garšo manai meitai) un dārzeņi.

Lai ēdienu pagatavotu, bija nepieciešami baklažāni. Aizejot uz veikalu, sapratu, ka tādus, kādi tie tur bija, es pirkt nevēlos, bet blakus ieraugot cukini, es atradu, ar ko tos aizvietot. Šī recepte bija domāta bez gaļas, bet par cik mums visiem tā garšo un pēdējās dienās ēdienkartē tās nebija, izdomāju, ka šim ēdienam var pievienot arī malto gaļu.

Nepieciešamo produktu daudzumu skaties pati, bet es uzrakstīšu to, kāds bija man. No pagatavotā paēdām trīs cilvēki ļoti sātīgi un vēl palika krietni pāri. Diviem cilvēkiem absolūti pietiks, ja produktu daudzumu samazināsi uz pusēm.

Tad, lūk, kas man sanāca.

Nepieciešams:

Spageti paciņa – 1 iepakojums (500g)
3 tomāti
2 nelieli cukīni (vai baklažāni)
2 lielas paprikas
3 vidēja lieluma sīpolgalviņas
Maltā gaļa – apm 400 gr.
Sāls, maltie melnie pipari, vegeta.

Notīri divas sīpolu galviņas, smalki sagriez un apcep olīveļļā vai sviestā, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Cukīni (vai baklažānus) notīri, saldo papriku attīri no kātiņa un sēklām, visu sagriez smalkos kubiciņos, pievieno pie sīpoliem, samaisi un pārklāj ar vāku. Sautē līdz pusgatavībai. Ik pēc brīža samaisi un pa to starpu pievieno sāli un piparus.

Tomātus nomazgā un sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves (miziņas izmet) un iegūto masu pievieno dārzeņiem. Samaisi kopā, pievieno vegetu (vari arī neizmantot), pagaršo vai gana garšvielu, uzliec vāku un sautē līdz gatavībai.

Atsevišķā pannā apcep vēl vienu smalki sagrieztu sīpolu, pievieno malto gaļu un garšvielas.

Kad abas daļas gatavas, sajauc kopā.

Vienlaicīgi vāri spageti.

Gatavos spageti liec porciju šķīvjos, virsū dārzeņu un gaļas maisījumu.
Ēdiens ir ļoti garšīgs un sātīgs!

Labu apetīti!

Aija

 
Saņem bezmaksas e-grāmatu "5 Stila Kļūdas" un iknedēļas jaunumus!

Saņemt e-grāmatu >>>>

Bezmaksas e-gramata