„Dzīvais” gurķu ūdens

FFO_005Pēc dažiem datiem gurķis pasaulei ir tapis zināms apmēram pirms 6000 gadiem. Pat vēl šodien, kaut kur Indijā, ir sastopami savvaļas gurķu krūmi.

Tai pašā zemē tika iestādīti pirmie kultūras gurķi, kuri toreiz tika izmantoti ne tikai kā dārzeņi, bet arī kā ārstniecības līdzekļi. Sendienās ar gurķiem ārstēja klepu, zarnu trakta slimības, izmantoja kā vieglu dzenošu un diurētisku dabisko līdzekli.

Savukārt, šodien daudzi uzskata, ka gurķis satur tik vien kā ūdeni un nekādu citu  labumu cilvēka  organismam nesniedz…

Patiesībā, gurķis satur unikālu šķidrumu, ko sauc par strukturētu ūdeni. Tas ir identisks tam, kas atrodas mūsu organismā. Tāpēc, tos lietojot uzturā, bet vēl labāk izmantojot to sulu, mēs papildinām savu organismu ar „dzīvo ūdeni”, kas pēc Amerikas dietologa Pola Brega apgalvojumiem  ir nepieciešams absolūti katram cilvēkam, jo tas palīdz daudzu ar pārtiku organismā  nonākušo indīgu vielu šķīšanas un no organisma izvadīšanas procesos.

Dietologi rekomendē gurķu sulu dzert, lai pazeminātu holesterīna līmeni, lai mazinātu aknu, nieru un locītavu slimības un arī aptaukošanās procesu samazināšanas nolūkos. Bez tam, šī sula ir efektīva tūskas, koliku un dzeltes saslimšanas gadījumos.

Augstais kālija saturs gurķos padara tos par ļoti vērtīgiem arteriālā spiediena problēmu gadījumos. Vēl interesantāks ir fakts, ka gurķu sula pazemina augstu un paaugstina zemu arteriālo spiedienu – respektīvi to normalizē.

Gurķu sula spēcina sirdi un asinsvadus, uzlabo atmiņu, spēcina zobus un uzlabo smaganu, nagu un matu stāvokli, kavē aterosklerozes rašanos un spēcina nervu sistēmu. Šim nolūkam var lietot līdz pat 100 ml tīras sulas dienā. Sulas iedarbību var arī spēcināt, kombinējot to ar upeņu, ābolu, greipfrūtu (2:2:1:1) vai tomātu un ķiploku (20:20:1) sulām.

Svaiga gurķu sula ar medu ( 2:1) vai ar cukura sīrupu jālieto, ja ir augšējo elpošanas ceļu slimība katars (pa 2-3 ēdamkarotēm 3 x dienā) .

Diennakts laikā drīkst izdzert līdz pat vienam litram gurķu sulas, bet ne vairāk par 100 ml vienā reizē. Kā jau tika minēts, lai uzlabotu garšu un sulas vērtību, tai var pievienot ķiplokus, dilles, kefīru vai citasgurķu sula dārzeņu vai augļu sulas.

Starp citu – medicīnā tiek izmantota ne tikai sula, bet arī auga  dzinumi. Auga augļa un dzinumu novārījums ir ļoti efektīvs hepatīta, aknu koliku un žultsceļu diskinēzijas gadījumos.

Lai šo novārījumu pagatavotu, nepieciešams: nomazgāt gurķi, samalt gaļasmašīnā, pievienot 50 gramus sasmalcinātus dzinumus, pārliet ar divām glāzēm verdoša ūdens. To visu 30 minūtes  sutina ūdens peldē, 15 min. atdzesē, izkāš un lieto pa 1/3 glāzes dienā, 30 min. pirms ēdienreizes.

Materiāls sagatavots, izmantojot informāciju, kas iegūta internetā.

P.s. Lūdzu, neveiciet šīs visas procedūras un sevis „ārstēšanas” eksperimentus, izmantojot veikalā pirktos vai citviet iegādātus gurķus, ja nezināt  iegādāto gurķu audzēšanas metodes!

Uz tikšanos tepatās,

Aija

Interesanti raksti :

  • Visiem ir zināms, ka svaigi spiestas sulas ir ne tikai garšīgas, bet arī veselīgs slāpju remdēšanas veids. Bet ir jāzina arī tas, ka šis brīnums ...

  • Šobrīd ļoti daudzas latviešu virtuves rotā dzelteni milzeņi – ķirbji. Tie ir visur - gan uz skapjiem, gan zem galdiem... Ir ķirbju laiks. Mēs esa ...

  •   Jau senie romieši uzskatīja, ka kāpostu sula organismam dod spēku, novērš bezmiegu un nomierina galvassāpes. Bet kā ir ar mums, 21.gadsi ...

  • Interesanti, ka senie persieši bietes uzskatīja par nesaticības, nesaskaņas un tenku simbolu. Ja kāds vēlējās ieriebt pretiniekam, šo dārzeni slep ...

  • Bērzu sulas ir ļoti vērtīgs produkts, kas izteikti labvēlīgi iespaido cilvēka organismu. Konkrēta bērzu sulu iegūšanas laika nav, jo vienmēr tas ...

 

Tags: , , , , ,

Ko citi saka:

Esi pirmais un pasaki kaut ko!
  • Pievieno savu atbildi
     
    Your gravatar
    Es
     
     
     

     
     
 
Saņem bezmaksas e-grāmatu "5 Stila Kļūdas" un iknedēļas jaunumus!

Saņemt e-grāmatu >>>>

Bezmaksas e-gramata