Vispopulārākie un viskaitīgākie produkti

vispopularakie un kaitigakie produktiPateicoties 17 pasaules valstu iedzīvotāju aptaujai, mēs tagad zinām vispopulārākos produktus: putna gaļa, picca, rīsi, gaļa un makaroni. Un par cik šos produktus nekādi nevar pievienot diētisko pārtikas produktu sarakstam, liekā svara problēma uz planētas šodien ir kļuvusi ļoti kritiska.

Saskaņā ar aptaujas datiem, par galveno 65% aptaujāto respondentu ēdienkartes sastādīšanas kritēriju ir kļuvusi to cena. Otrais kritērijs ir ēdiena barojošie rādītāji un veselīga ēdiena principi. To minēja apm.45% aptaujāto. Grūtā ekonomiskā stāvokļa dēļ, gadrīz puse cilvēku šodien nevar atļauties ēst tos produktus, kurus varēja atļauties iegādāties dažus gadus atpakaļ.

Visiecienītāko produktu sarakstā iekļuva sekojošie:

– gaļas steiks (līderis angļu vidū)

– paella (spāņiem)

– picca (amerikāņiem)

– šokolāde (austrāliešiem)

– kartupeļi, gaļa un dārzeņu salāti (krieviem).

Zinātnieki paziņo, ka šāda pārtika ir kaitīga. Un pat cieto kviešu šķirņu makaroni, kas tiek uzskatīti par veselīgākiem, nekā izstrādajumi no parastajiem miltiem, netiek pievienoti diētiskā uztura sarakstamčipši. Iemesls: tos parasti neēd atsevišķi, bet gan ar mērcēm, sieru, gaļu utt.

Pēc ekspertu grupas domām, pārtikas jomā ir daudz produktu, kuri var kļūt par nopietnu dažādu slimību (cukura diabēts, onkoloģija, zarnu trakta problēmas, sirds un asinsvadu) iemeslu.

Tieši no šiem produktiem tika sastādīts top-5 pašu kaitīgāko produktu saraksts:

1. Pirmā vieta 100% tika atdota čipšiem un limonādēm. Čipšiem to pagatavošanas veida dēļ, kā rezultātā uzņemamā pārtika tiek piesātina ar kancerogēniem, kas bieži vien ir vēža rašanās veicinātāji. Bet limonādes (ja to lietošana ir pārmērīga) disbalansē vielu maiņas procesus un kļūst par alerģiju un gastrītu iemeslu.

2. Otrā vieta tiek atdota fast food pārtikas produktiem, kurus bieži vien pagatavo vārošā eļļā. Bet par cik šādu augu eļļu pieņemts nemainīt, tā uzkrāj ļoti daudz kancerogēnus.

spredi (2)3. Trešo pozīciju ieņem mērces (majonēze un ketčups), kūpinājumi un vislētākie desu izstrādājumi – organismam kaitīgo vielu un sintētisko piedevu dēļ, kuru kaitīgā ietekme uz organismu līdz galam nemaz vēl nav izpētīta…

4. Ceturtajā vietā atrodas produkti, kas satur konservantus (toksisko nātrija glutamātu tai skaitā) un augļi un dārzeņi, kas audzēti netīros un bīstamos apstākļos.

5. Piektā vieta tika atvēlēta sprediem un trekniem saldiem konditorejas izstrādājumiem. Pirmie satur transgēnos taukus (kancerogēni), bet otrie visbiežāk tiek pagatavoti, izmantojot margarīnu, bet sava salduma dēļ veicina vielu maiņas traucējumus.

Uz tikšanos tepatās,

Aija

Interesanti raksti :

  • Šoreiz  bez vārdiem un liekvārdības.   Neatkarīgi no tā vai tu esi māte vai meita,  vai tev šobrīd  25, 40 vai 65, ziema aiz l ...

  • Žurnāls Forbes ir publicējis 2010.gada visaugstāk apmaksāto Holivudas aktrišu sarakstu un pārsvaru gūst „labākā vecuma” pārstāves! Sandra Bullo ...

  • Daudzas saimnieces ledusskapī uzglabā produktus, kuriem vēsa temperatūra nemaz nav nepieciešama, bet dažreiz tā ir pat kaitīga. Izņemam no leduss ...

  • Šodiena ir tā diena, kas pieder mums, kad vēlos no sirds sveikt mūs visas kopā un katru atsevišķi! Gan māmiņas, gan vecmāmiņas, gan tās, kurām ...

  • Mums katrai šodien diena jau saplānota – vieniem baznīca, viesu galds, citiem viesošanās pie draugiem…TV…. Atrodiet brīdi šovakar vai rīt, izslēd ...

 

Tags: , , , , , ,

Ko citi saka:

Esi pirmais un pasaki kaut ko!
  • Pievieno savu atbildi
     
    Your gravatar
    Es
     
     
     

     
     
 
Saņem bezmaksas e-grāmatu "5 Stila Kļūdas" un iknedēļas jaunumus!

Saņemt e-grāmatu >>>>

Bezmaksas e-gramata