Par svaigi spiestām sulām
Visiem ir zināms, ka svaigi spiestas sulas ir ne tikai garšīgas, bet arī veselīgs slāpju remdēšanas veids.
Bet ir jāzina arī tas, ka šis brīnums var būt arī bīstams, ja to lieto nekontrolējot izlietotā daudzumu…
Vai tu zini, ka tavam organismam nepieciešamā dārzeņu un augļu diennakts deva ir 600 grami? Bet, ja dienu sāksi ar svaigi spiestas sulas glāzi, pusdienās notiesāsi solīdu svaigu salātu porciju, bet vakarā puskilogramu svaigu ķiršu, ir jābūt gatavai uz to, ka tavs zarnu trakts var arī netikt galā ar tādu šķiedrvielu un augļu skābju daudzumu un sekas var būt neparedzamas…
Lai no svaigi spiestajām augļu un dārzeņu sulām iegūtu reālu efektu, ir pietiekoši lietot apmēram pusglāzi sulas diennaktī. Nu, varbūt, glāzi. Pārlieku liela aizraušanās var izsaukt alerģisku reakciju vai pat slēptu kaišu saasināšanos.
Kāpostu sulu dzert nerekomendē, ja ir gastrīta un čūlas problēmas, bet tieši šo problēmu profilaksei šīs sulas ir visvērtīgākās.
Par visvairāk vitaminizēto dzērienu tiek uzskatīta kviešu zaļo dzinumu sula.
Zaļo augu stiebru sulas (piemēram, diļļu vai seleriju) mūsu organismu piesātina ar nepieciešamajām minerālvielām un sāļiem. Tieši šie dzērieni tiek galā ar mūsu organismā uzkrātajiem sārņiem un norādīs tiem pareizo izvadīšanās ceļu no organisma.
Jā, neaizmirsti uzmanību pievērst oranžajam ķirbim! Tā ir vesela A, B un C vitamīnu noliktava! Ja šie burti neko tev neizsaka, tad vienkāršiem vārdiem sakot šīs sulas lietošanas rezultātā tava āda sāks mirdzēt, nervi nostiprināsies un zarnu trakts sāks darboties kā Šveices pulkstenis!
Savukārt, gurķu sula pasargās tavus nagus no slāņošanās, tavi mati iegūs spīdumu un spēku, bet svaigi spiesta tomātu sula aizsargās tavas plaušas.
Svaigi spiestās sulas vienmēr uzlabo omu, dāvā viegluma sajūtu un enerģijas pieplūdumu! Lai sasniegtu maksimālu efektu , ārsti rekomendē gatavot kokteiļus no dažādiem dārzeņiem, augļiem un ogām, apvienojot šo augļu ārstniecisko efektu vienkopus vienā glāzē.
Svaigi spiesto sulu kokteiļi ir brīnišķīgs veids kā vienā glāzē apvienot negaršīgās, bet vērtīgās kartupeļu vai kāpostu sulas ar daudz garšīgākām. Apvienojot vienā kokteilī ābolu, apelsīnu vai citu iemīļotu sulu ar šīm, tu pat nepamanīsi dārzeņa specifisko piegaršu, toties sajutīsi tā labvēlīgo ietekmi uz organismu.
Kokteiļu daudzveidība atkarīga no tavas fantāzijas.
Atceries, ka svaigi spiestas sulas ātri vien zaudē savu efektu, tāpēc centies tās gatavot tieši pirms to pielietošanas.
Lai tavas rūpes par veselību ir garšīgas!
Uz tikšanos tepatās,
Aija
Interesanti raksti :
Dārzā darbu pašlaik tik daudz, ka nevar paspēt visus apdarīt : Mulčē; Veido savu viršu dobi; Ieziemo ūdensaugus; Gatavo smilts ...
Šobrīd ļoti daudzas latviešu virtuves rotā dzelteni milzeņi – ķirbji. Tie ir visur - gan uz skapjiem, gan zem galdiem... Ir ķirbju laiks. Mēs esa ...
Šoreiz bez vārdiem un liekvārdības. Neatkarīgi no tā vai tu esi māte vai meita, vai tev šobrīd 25, 40 vai 65, ziema aiz l ...
Šodiena ir tā diena, kas pieder mums, kad vēlos no sirds sveikt mūs visas kopā un katru atsevišķi! Gan māmiņas, gan vecmāmiņas, gan tās, kurām ...
Interesanti, ka senie persieši bietes uzskatīja par nesaticības, nesaskaņas un tenku simbolu. Ja kāds vēlējās ieriebt pretiniekam, šo dārzeni slep ...
Tags: augļi, dārzeņi, svaigi spiestas sulas
Un tieši viens ķirbis aizķēries un sulu spiede man arī ir . un Šveices pulksteni arī gribu
Sveiki, cik daudz drīkst izdzert pa dienu ķirbju sulu? Es dzeru 2 dienā no rīta 500 gr un vakarā, vai tas nav kaitīgi? Gaidu no jums kādu ziņu
Absolūti gana katru dienu izdzert pa 1/2 – maksimums 1 glāzei.