
Visas sastāvdaļas šai zupā lieku pēc sajūtām un vēlēšanās. Pēc pirmās reizes tu jau sapratīsi vai kāda no komponentiem bija par maz , par daudz vai viss bij pašā laikā.
Tev ir nepieciešams:
Ķirbis
Burkāni
Kartupeļi
Manna
Kārtainā gaļa (pavēdere)
Dažas ķiploka daiviņas
Sāls
Melnie pipari
Krējums
Pētersīļī, lociņi – respektīvi zaļumi
Baltmaizes grauzdiņi (var nebūt)
Nogriez no ķirbja palielu daivu, nomizo, atbrīvo no mīkstuma, sēklām un sagriez nelielos gabaliņos. Liec vidēja lieluma kastrolī vārīties ūdeni (tik daudz cik daudz vēlies zupu) un ieber iekšā sagriezto ķirbi.
Kamēr tas vārās, sarīvē skaidiņās 3-4 burkānus, ieber arī tos. Sagriez kubiciņos 3-4 kartupeļus. Uz beigām, kad ķirbis un burkāni drīz būs mīksti, pieber klāt kartupeļus. Sāls, pipari – pēc garšas. Kad dārzeņi ir mīksti, nedaudz atdzesē virumu aukstā ūdens peldē (lai viss notiku ātrāk). Un visu sablenderē. Ja jūti, ka zupa par biezu, pielej ūdeni. Un liec atkal uz uguns. Pirms zupa sāk atkal vārīties pavisam nedaudz pieber mannu, tik daudz, lai tas radītu nedaudz lielāku zupas biezumu.
Kamēr zupa vārās, sasmalcini gaļu nelielos kubiciņos un liec uz pannas apcepties. Pašās beigās pārber sarīvētu ķiploku un samaisi.
Kad zupa gatava, tai pieber klāt apceptos gaļas gabaliņus.
Var sagatavot arī baltmaizes grauzdiņus. Zupu pasniedz, ieliekot krējuma karoti un pārberot ar zaļumiem.
Zupa ir ļoti garšīga un gudri ir to pagatavot piektdienas vai sestdienas vakarā, lai pie plīts nav jāstāv nākamajā dienā. Gatavo vairāk, jo tā ātri pazudīs!

Labu apetīti!
Aija
Interesanti raksti :
Kartupeļu pankūkas ir ēdiens, ko latvieši ir iecienījuši it īpaši. Iespējams arī tāpēc,ka tās ir ātri pagatavojamas, sātīgas un garšīgas. Uz to ...
Nepieciešams:
2-3 burkāni
1 liels sīpols
kartupeļi
dilles
Frikadelēm: maltā gaļa, sāls, malti melnie pipari, sīpols, garšvielas.
Gat ...
Žurnāls Forbes ir publicējis 2010.gada visaugstāk apmaksāto Holivudas aktrišu sarakstu un pārsvaru gūst „labākā vecuma” pārstāves!
Sandra Bullo ...
Šoreiz bez vārdiem un liekvārdības. Neatkarīgi no tā vai tu esi māte vai meita, vai tev šobrīd 25, 40 vai 65, ziema aiz l ...
Sastāvdaļas:
Ķīnas kāposts - 1 gab.
Diļļu čipši - 1 lielā paka
3-4 vārītas olas
Krējums
Majonēze
Nedaudz augu eļļa
Smalkie, maltie melnie p ...
Tags: ķirbju biezeņzupa, ķirbju zupa
Ieraksts
Wednesday, September 25th, 2013 plkst. ievietots
Receptes.
Ko citi saka: