14 pārtikas produkti, kurus esam uzglabājuši nepareizi

 

ka_pareizi_uzglabat_produktus

Ja līdz šim ir gadījies, ka esi produktus metusi laukā, visdrīzāk tas notika tamdēļ, ka neesi tos pareizi uzglabājusi. Manuprāt, mēs pārāk bieži un bez jebkādas aizdomāšanās dārzeņus, augļus un daudzus citus pārtikas produktus uzglabājam ledusskapī vai vietās, kuras tiem noteikti nenāk par labu. Tāpēc šodien par to, kādus produktus mēs visbiežāk uzglabājam ne tā, kā tas būtu jādara…

Rieksti

Nepareizi: bufete. Pareizi: Ledusskapis. Riekstus jāuzglabā slēgtā traukā ledusskapī, jo istabas temperatūrā riekstos esošās dabīgās eļļas kļūst rūgtas.

Olas

Nepareizi: ledusskapja durtiņu plauktā. Pareizi: vidējais ledusskapja plauktiņš. Jēlas olas jāuzglabā vissiltākajā ledusskapja vietā, bet, ja tu tās uzglabā durtiņās, biežās temperatūras svārstības dēļ, kas veidojas virinot ledusskapja durvis, var ietekmēt olu uzglabāšanas termiņu.

Kviešu milti

Pareizi: Saldētavas kamera. Nepareizi: virtuves skapis. Ja milti tiek uzglabāti ilgāk par 3 mēnešiem, liec tos saldētavā. Ja milti tiek lietoti regulāri, tos var atstāt skapī.

Linsēklas

Nepareizi: skapī. Pareizi: ledusskapī. Linsēklas var uzglabāt līdz pat 3 mēnešiem necaurspīdīgā, hermētiskā traukā.

Kartupeļi

Nepareizi: ledusskapis. Pareizi: skapis. Vislabāk kartupeļus uzglabāt vidējā temperatūrā, tumšā, sausā skapī/vietā, bet pēc iespējas tālāk no plīts vai cepeškrāsns.

Tomāti:

Nepareizi: ledusskapī, Pareizi: virtuves galds. Ledusskapī tomāti zaudē visu mitrumu un aromātu, tāpēc tos labāk uzglabāt istabas temperatūrā un papīra maisiņā.

Sarkanie un dzeltenie sīpoli

Nepareizi: ledusskapis. Pareizi: skapis. Sīpolu galvas ir jāuzglabā sausā, vēsā vietā, kurka_pareizi_uzglabat_produktus (2) labi cirkulē gaiss, bet ne ledusskapī.

Pētersīļi, dilles, baziliks…

Nepareizi: vēsums un sausums. Pareizi: vēsums un mitrums. Zaļumus var ietīt papīra dvielī un novietot ledusskapja durtiņu plauktā vai uzglabāt virtuvē uz galda, ievietotu tvertnē ar ūdeni, kā ziedu pušķi.

Gurķi

Nepareizi: ledusskapis. Pareizi: virtuves galds. Lai gurķi nesavīstu, uzglabā tos ne ledusskapī un pēc iespējas tālāk no tomātiem un banāniem, jo tie izdala etilēna gāzi, kas paātrina vīšanas procesu.

Selerijas

Nepareizi: ledusskapī plastikāta maisiņā. Pareizi: ledusskapī folijā. Selerijas kāti jāuzglabā ledusskapī, ietīti folijā un novietoti ledusskapja durtiņu plauktā.

Ķiploki

Nepareizi: ledusskapī. Pareizi: istabas galds, plauktiņš (īss uzglabāšanas laiks) vai ledusskapja saldēšanas kamera (ilgs uzglabāšanas laiks). Lai ķiploki nedzeltētu, uzglabāsim tos vēsā, tumšā vietā, kurā ir laba gaisa cirkulācija.

Kafijas pupiņas

Nepareizi: ledusskapis. Pareizi: skapis (īss uzglabāšanas laiks) vai ledusskapja saldēšanas kamera (ilgs uzglabāšanas laiks). Kafijas pupiņas labāk uzglabāt sausā un vēsā vietā, hermētiski noslēgtā stikla vai keramiskā traukā, pēc iespējas tālāk no augstas temperatūras ietekmes.

Maize

Nepareizi: ledusskapis. Pareizi: virtuves skapis (īss uzglabāšanas laiks) vai saldētava (ilgs uzglabāšanas laiks). Ledusskapī maize ātri kļūst cieta. Tāpēc vislabāk to uzglabāt maizes traukā uz galda.

Avokado

Nepareizi: ledusskapis. Pareizi: virtuves skapītis. Avokado nekad nenogatavosies līdz galam ledusskapī. Tāpēc vispareizāk to uz 4-5 dienām atstāt vietā, kur ir istabas temperatūra.

Domāju, ka šie padomi noderēs arī tev un gan jau tu starp tiem atradi kādu, ko varēsi izmantot jau šodien pat.

Uz tikšanos tepatās,

Aija

Interesanti raksti :

 

Tags: ,

Ko citi saka:

Esi pirmais un pasaki kaut ko!
  • Pievieno savu atbildi
     
    Your gravatar
    Es
     
     
     

     
     
 
Saņem bezmaksas e-grāmatu "5 Stila Kļūdas" un iknedēļas jaunumus!

Saņemt e-grāmatu >>>>

Bezmaksas e-gramata