Paipalu olas

paipalu olas (6)Paipalu olas satur vairāk bioloģiski aktīvo vielu un garšas ziņā apsteidz citu mājās audzējamo putnu olas.

Istabas temperatūrā tās var uzglabāties pat veselas 30 dienas, bet ledusskapī līdz pat 60 diennaktīm.

Neatkarīgi no tā vai tavā ģimenē jau lieto šo brīnišķīgo pārtikas produktu vai vēl nē, domāju tu no šī raksta noteikti iegūsi arī kaut kādu jaunu informāciju . Tā iegūta, apkopojot  internetā atrasto jau esošo lietotāju pieredzi un atsauksmes.

Paipalu olas veselībai

Izrādās veselības uzturēšana un uzlabošana, uzturā izmantojot paipalu olas, ir atzīta visā pasaulē. Slimību uzskaitījums, kuru gadījumos ir jālieto šis produkts (lai uzlabotu veselību vai pašu ārstēšanas procesu) ir diezgan garš.

Īpaši veiksmīgi tās izmanto hroniskā holecistīta, bronhiālās astmas, sirds un nervu sistēmas slimību gadījumos.

Atšķirībā no vistu olām, no paipalu olām alerģija nav konstatēta, bet tieši otrādi – tās to palīdz novērst. To veicina speciāls olbaltums, kurš tiek izmantots arī pretalerģisku preparātu ražošanā.

Paipalu olas holesterīnu nesatur, tās veicina asins attīrīšanās procesus un, tās lietojot, normalizējas asinsspiediens, paaugstinās hemoglobīns, no organisma intensīvi tiek izvadīti radionukleīdi.paipalu olas (5)

Paipalu olas ļoti labi palīdz uzlabot organisma stāvokli pēcoperāciju un pēcinfarkta periodos.

Izrādās,ka ļoti vērtīga ir arī šo putnu gaļa. Zinātnisko pētījumu rezultātā ir konstatēts, ka, lietojot uzturā paipalu gaļu un olas, organisms tiek pasargāts no stresa un pārslodzes sekām. Pēc ķīmiskā sastāva un garšas īpatnībām tā attiecināma uz diētisko produkciju. Paipalu gaļa ir garšīgāka un vērtīgāka par vistas gaļu, cūkgaļu un liellopu gaļu, satur vairāk vitamīnus A, B1, B2 un mikroelementus (dzelzi, kāliju, kobaltu un varu). Bet atceries – paipalu gaļa ir piecas reizes kalorijām bagātāka par vistas gaļu.

Šī pārtika ir bagāta ar nepiesātinātajām taukskābēm, kas bremzē aterosklerozes un aptaukošanās procesus pat tajos gadījumos, kad uzturā tiek ietverti produkti, kas satur pārlieku lielu holesterīna daudzumu.

Un, protams, paipalu olas ir kolosāls atradums mīlošajām mammām. Mazuļiem ļoti patīk to jautrais zīmējums, izskats un rotaļīgais izmērs. Līdz ar to niķīgo kliedzienu: „Negribu! Neēdīšu!” nebūs, alerģijas arī nebūs, bet labums acīmredzams. Bērniem paipalu olas ir īpaši vērtīgas, jo, tās lietojot, uzlabojas gan fiziskās, gan prāta attīstības procesi. Bērniem, kas dienā apēd divas paipalu oliņas ir labāka atmiņa, stiprāka nervu sistēma, asāka redze un spēcīgāka imūnā sistēma. Ne jau par velti Japānā bērni pirms mācībām apēd divas paipalu oliņas.

Lietojot uzturā paipalu olas, tiek uzlabotas sirds, aknu, nieru, kuņģa, vairogdziedzera, anēmijas, nervu sistēmas, diabētiķu, tuberkulozes, bronhiālās astmas, asinsvadu veģetatīvās distonijas slimnieku stāvoklis.

Ļoti labi rezultāti esot gadījumos, kad paralēli ārstēšanas procesam uzturā šo produktu lieto epilepsijas, alerģisku slimību un ekzēmu slimnieki un neauglības ārstēšanas gadījumos.

Paipalu oliņu lietošana ieteicama arī grūtniecēm un toksikozes gadījumos, lai piesātinātu organismu ar vitamīniem, aminoskābēm, mikroelementiem pēcdzemdību periodā, vienlaikus palielinot piena daudzumu barojošām mātēm.

paipala (2)Interesanti ir tas, ka, lai uzturētu 20 paipalu vistiņas ir nepieciešams pavisam neliels privātmājas stūrītis, kurā var novietot 40-60 cm lielu būrīti. Arī tēriņi vistiņu uzturēšanai nemaz nav tik lieli – lielās vistiņas dienā vidēji patērē 25-27 gramus barības. Pie tam, atkarībā no šķirnes, gada laikā no vistiņas var iegūt 250-300 oliņas.

Tā, ka nav izslēgts, ka drīz vien arvien vairāk saimniecību pagalmos vistas, pīles un zosis tiks aizstātas ar paipaliņām.

Veselības profilakses receptes

Paipalu oliņas ir vērtīgs produkts, kurš var tikt rekomendēts diētiskās ēdienkartes papildināšanai.

Paipalu olas neskar salmonoloze un citas putnu slimības, kas ļauj droši tās lietot neapstrādātā veidā.

Paipalu olas iesaka lietot katru dienu – gan bērniem, gan pieaugušajiem. Vislabāk tās ēst neapstrādātā veidā, katru rītu iekšķīgi, tukšā dūšā, 30 minūtes pirms ēdienreizes, uzdzerot ūdeni vai sulu.

Vecums Olu skaits

No 1 līdz 3 gadiem             1 – 2
No 3 līdz 8 gadiem             2 – 3
No 8 līdz 12 gadiem           3 – 4
No 12 līdz 18 gadiem            4
No 18 līdz 50 gadiem         5 – 6
No 50 un vecākiem            4 – 5

Lietošanai jābūt regulārai, bez pārtraukumiem, 3-4 mēnešu periodikā. Jau divas nedēļas vēlāk būs jūtama šī pārtikas produkta labvēlīgā ietekme uz organismu. Ja rodas problēmas olas lietot šādā veidā, ieteicams tās pievienot putrām, kartupeļu biezenim vai zupai. Var pagatavot arī omleti, tikai atceries ka pēc 15 minūšu ilgas termiskās apstrādes vitamīni zūd.

Lietotāju pieredze un receptes:

Vīriešiem. Vācijā vīriešu vidū ir pieņemts tukšā dūšā katru dienu izdzert 4 svaigas paipalu olas, uzdzerot 1 ēd.k. šņabja tinktūras, kas ir grieķu riekstu starpsieniņu uzlējums. Tie, kas tā brokasto jau vairāku gadu garumā, ļoti lepojas ar savu potenci.

paipalu olas (2)Ja ir augsta temperatūra. 100 gramos šņabja iekult 5 svaigas paipalu olas un pievienot 1 ēd.k. cukura. Visu labi samaisīt un izdzert. Jau no rīta temperatūra būs normāla. Šis līdzeklis gandrīz vienmēr palīdz jau ar pirmo lietošanas reizi.

Artrīta, osteohondrozes, reimatisma, izmežģījumu un sastiepumu gadījumos. 4-5 svaigas olas ielikt glāzē, pārliet ar etiķa esenci un šādi turēt 2 dienu garumā, kamēr olas pilnībā izšķīst. Pievieno 100 gramus nesālīta sviesta, visu sajaukt tā, lai izveidotos ziedes masa. Ar šo ziedi iezied sāpīgās vietas.

Bērnu diatēzes gadījumos. Nomazgā citronu, sagriez, izņem sēkliņas. Izkaltē paipalu olas čaumalas un saberz pulverī. Uzber šo pulveri uz citrona šķēlītēm un dod to bērnam vairākas reizes dienā.

Lai savam kuņģim palīdzētu tikt galā ar nepārstrādātas pārtikas uzkrājumiem un motorikas traucējumiem utt.

Ieteicams no rītiem tukšā dūšā izdzert paipalu olu kulteni: 3-4 oliņas sakult, pievienot 30 gramus konjaka un 1 tējk. cukura. Tādu pašu kokteili ieteicams izdzert arī pirms pusdienām.

Matiem. Lai ar fēnu pārkaltētiem matiem atgrieztu spīdumu, var izmantot sekojošu recepti: mikserī sakult tasi olīveļļas, 5-6 paipalu oliņas un 1/3 tasīti medus. Iegūto masu iezied matos un ar ķemmes palīdzību vienmērīgi izķemmē. Pēc 3 stundām matus izmazgā. Pēc šādas procedūras mati atkal kļūs mīksti un spīdoši.

Kulinārijas receptes

Paipalu olas kulinārijā izmanto, lai pagatavotu omletes, vēršacis un majonēzi. Šīs oliņas mīl un labprāt ēd bērni. Bērnus saista to neparastā krāsa un jaukā, nelielā forma. Paipalu olas ir ļoti vērtīgas un nerada paipalu olu dzēriensnekādas blaknes pat tiem cilvēkiem, kuriem vistu olas uzturā lietot nav ieteicams.

Svaigs olu dzēriens

Ir nepieciešamas 4-5 paipalu olas. Jāsakuļ glāzē, jāpievieno augļu sula, sarkanais vīns vai kafija, pēc garšas medus vai cukurs. Šo ļoti barojošo dzērienu var lietot katru dienu.

Apceptas paipalu olas

Cieti novārīt olas, atbrīvot no čaumalas, noņemt plēvīti. 2-3 svaigas olas sakult līdz putiņām. Iemērkt novārītās olas kultenī, apvārtīt rīvmaizē un apcept uzkarsētā sviestā. Izņemt ar putu karoti no pannas, novietot kaudzītē uz šķīvja un izrotāt ar pētersīļiem.

Omlete

paipalu olu omlete12-15 paipalu olas sakult ar pienu (¾ glāzes), pievienot sāli, smalki sagrieztu sīpolu, bet, ja ir vēlēšanās, arī smalki sagrieztu desu, kūpinātu zivi vai šķiņķi. Uz pannas izkausē vienu ēdamkaroti sviesta, izlej sagatavoto masu, ļauj tai pagatavoties. Pasniegt karstu.

Salāti

12-15 paipalu olas

100 grami desas, šķiņķa vai kūpinātas zivs

1 sālīts gurķis

1 zaļo zirnīšu glāze

2 kartupeļi

200 grami krējuma vai majonēzes

sāls, dilles, pētersīļu lapiņas, sarīvēts siers.

Produktus sagriezt mazos gabaliņos, sajaukt ar krējumu vai majonēzi, pēc garšas pievienot garšvielas. Salātus pārbērt ar sasmalcinātiem zaļumiem un rīvētu sieru.

Lai tev jauka nedēļas nogale!

Uz tikšanos tepatās,

Aija

Interesanti raksti :

  • Žurnāls Forbes ir publicējis 2010.gada visaugstāk apmaksāto Holivudas aktrišu sarakstu un pārsvaru gūst „labākā vecuma” pārstāves! Sandra Bullo ...

  • Kartupeļu pankūkas ir ēdiens, ko latvieši ir iecienījuši it īpaši.  Iespējams arī tāpēc,ka tās ir ātri pagatavojamas, sātīgas un garšīgas. Uz  to ...

  • Šoreiz  bez vārdiem un liekvārdības.   Neatkarīgi no tā vai tu esi māte vai meita,  vai tev šobrīd  25, 40 vai 65, ziema aiz l ...

  • Šodiena ir tā diena, kas pieder mums, kad vēlos no sirds sveikt mūs visas kopā un katru atsevišķi! Gan māmiņas, gan vecmāmiņas, gan tās, kurām ...

  • Mums katrai šodien diena jau saplānota – vieniem baznīca, viesu galds, citiem viesošanās pie draugiem…TV…. Atrodiet brīdi šovakar vai rīt, izslēd ...

 

Tags:

Ko citi saka:

Esi pirmais un pasaki kaut ko!
  • Pievieno savu atbildi
     
    Your gravatar
    Es
     
     
     

     
     
 
IELŪKOJIES BUDUARS.LV PASĀKUMU AFIŠĀ: KURĀ VEBINĀRĀ VAI SEMINĀRĀ TIKSIMIES AR TEVI?
Pasākumu afiša