2013.gada pavasara-vasaras moderno krāsu palete

moderns_puskisNu ko, varam sākt gatavot garderobi pavasara sezonai, vai ne? Tāpēc vispirms uzmanību pievērsīsim modernajām pavasara-vasaras krāsām 2013.

Kopsummā jaunās sezonas krāsu palete būs saskaņojama arī ar pagājušā gada krāsu risinājumiem, tomēr, tā kļūs maigāka, sievišķīgāka un vienlaikus piepildīta ar reibinošo pavasara svaigumu un spēcīgo vasaras enerģiju.

Daudzi dizaineri savās jaunajās kolekcijās iekļāva pretstatu koncepciju un savdabīgu mūsdienu sievietes vienotību ar dabu. Tas, savukārt, ļāva radīt apbrīnojamas krāsu kombinācijas, kas jebkura vecuma sievietes garderobē spēj ienest svaigu noti.

Pagājušā gada spilgtā, bet pārlieku piesātinātā krāsu palete šai pavasarī un vasarā ceļu paver svaigākām, dzirkstošākām krāsām, kas vairāk atgādina spilgtos, dabā sastopamos toņus: zaļas zāles toni, debess zilgmes nokrāsas dažādos diennakts laikos, svaigu augļu un pavasarī plaukstošu, košu ziedu krāsas.

Pavasara-vasaras 2013 sezonas TOP-10 krāsas

Palūkosimies uz unikālajām TOP-10 krāsām, kas būs modē šī gada siltākajos gadalaikos – pavasarī un vasarā.

Krāsu institūts Pantone izcēla 10 kārtējās vismodernākās 2013.gada pavasara-vasaras krāsas sieviešu garderobē.

Pantone-2013-krasas

Šīs gada silto gadalaiku sezonas krāsu izvēli Institūta Pantone izpilddirektore LeatriceLeatrice_ Eiseman Eiseman komentēja šādi: „Mēs visi savstarpēji esam sasaistīti ar to, ka izmisīgajā tempā un ikdienas dzīvē cenšamies atrast harmoniju. To pašu var teikt arī par modi – mēs meklējam balansu starp gaišām un spilgtām krāsām, starp klasiku un jaunumiem. Šīs sezonas krāsu palete uzsver šo nepieciešamību būt harmonijā ar sevi, tai paša laikā atstājot vietu individualitātei un pašizpausmei un azartam”.

Šai sezonā lielākā daļa dizaineru realizēja modes dāmu vēlmi atrast ne tikai savu stilu un harmoniju, bet arī pievienot tērpam nepieciešamo „rozīnīti”. Tāpēc modernās pavasara-vasaras krāsas ir gan spilgtas un dinamiskas, gan neitrālas, kas palīdz veiksmīgi pabeigt radāmo tēlu. „Karstais” TOP krāsu desmitnieks ļaus tev radīt unikālas kombinācijas – ne tikai universālas un praktiskas, bet arī skatienus piesaistošas.

To, ka zaļie toņi būs vismodernākie 2013.gada toņi, mums diktē pati daba. Zaļums šai sezonā drīkst atrasties pašā priekšplānā un var kļūt par brīnišķīgu visu citu toņu fonu.

citronu-dzeltenais-2013

Smaragda (emerald) zaļais – viens no spilgtākajiem, bet tai paša laikā, neparastākajiem visas zaļās krāsu gammas toņiem. Šis tonis jebkuru tērpu padarīs cēlu un izsmalcinātu.

smaragda_krasa_2013

Eksotiskais āfrikas violetais (African Violet) jeb Āfrikas vijolītes tonis moderno pavasara-vasaras krāsu paletē ievieš tādu kā intrigu, jo purpura toņi bieži vien tiek iekļauti visnegaidītākajās kombinācijās.

violetais_2013

Pamēģini to saskaņot ar juteklisko un pavedinošo sarkanās magones krāsu. Pie reizes tā būs arī atbilde uz jautājumu – kāda krāsa 2013.gadā ir modē un arī apstiprinājums tam, ka šāda enerģiska toņa tērpam šopavasar jāatrodas katras sievietes garderobē.

magones_krasa_2013

Vai siltā gada sezona var apieties bez augļiem? Pantone TOP krāsu desmitniekā tie ir divi. Tas ir nektarīns – spilgtais, citrusu-oranžais ar koraļļu toņa piejaukumu un jautrais, modernais citrona tonis.

citronu_dzeltenais_2013nektarins_2013

Arī vasarā iestājas naktis un to miers un rāmums atspoguļojas naksnīgi zilajā Dusk Blue tonī.

zilais_2013

Tas ir otrais pasīvais tonis, kam kolēģis ir zaļais Grayed Jade tonis. Abi šie modernie toņi 2013.gada uzstājas kā šīs sezonas apģērba neitrālie toņi. Lai iegūtu visnegaidītākās kombinācijas, saskaņojiet šo viegli zilo Dusk Blue toni ar intensīvo nektarīnu.

zalganais_2013

Kā vēl viens pavasara-vasaras garderobes neitrālais pamattonis tavā garderobē var kļūt Linen tonis – gaišs un apjomīgs bēšā tonis, kas it kā atkailina figūru, pievienojot tēlam brīvības un plašuma sajūtas. Pamēģini to saskaņot ar pelēcīgi zaļo un gaiši zilo.

linu_tonis_2013

Korektais Monaco Blue ir klasisks tonis – visdziļākais visā šai moderno krāsu paletē. Miksē to ar spilgti sarkanu un linu toni vai arī, ja vēlies radīt modernu komplektu, tad ar zaļo smaragda toni.

monako_zilais_2013

Tas bija tāds neliels, virspusējs ievads moderno pavasara-vasaras krāsu pasaulē. Daudz tuvāk, nopietnāk un sīkāk, prezentējot visdažādākos krāsu saskaņošanas komplektus un iespējas un kā to visu var izmantot praksē, pielietojot savas pavasara garderobes veidošanā, es tev pastāstīšu kādā modes un stila marta vebinārā.

Bet par to kad tas notiks un par ko tajā ies runa – par to tu vari uzzināt, ja atnāksi uz 2.marta bezmaksas vebināru. Ja tevi tas viss interesē, ja tu vēlies savu garderobi padarīt „dzīvāku” un modernāku jau šopavasar, nāc un piesakies – kopā jautrāk un interesantāk!

Uz tikšanos tepatās,

Aija

Interesanti raksti :

  • Dārzā darbu pašlaik tik daudz, ka nevar paspēt visus apdarīt : Mulčē; Veido savu viršu dobi; Ieziemo ūdensaugus; Gatavo smilts ...

  • Veci ļaudis saka, ka ragavas taisa vasarā, bet ratus ziemā. Un tā ir balta patiesība! Arī gatavošanās nākamajam pavasarim notiek jau tagad, pašlai ...

  •   Vasaras Saulgrieži sagaidīti, Jāņi nolīgoti, jāņu bērni aizbraukuši. Kas atliek? Jākārto māja, jāatvadās no svētku pušķojuma, greznojuma. ...

  • Prognozēt vai paredzēt mūsu - sieviešu uzvedību ir ļoti grūti, jo noskaņojums dienas laikā var mainīties neskaitāmas reizes, vai ne? Bet gudrie p ...

  • No rudens košuma žilbst acis. Viss tik krāsains, bagātīgs un piesātināts, bet es pastāstīšu kā ierīkot...BALTU DOBI. Baltā ir krāsu krāsa. Baltā ...

 

Tags: , , , ,

Atbildes pavisam: 3

Man ir ko teikt »

 
  • Pievieno savu atbildi
     
    Your gravatar
    Es
     
     
     

     
     
 
Saņem bezmaksas e-grāmatu "5 Stila Kļūdas" un iknedēļas jaunumus!

Saņemt e-grāmatu >>>>

Bezmaksas e-gramata