Vienkāršā vistas zupa
Ļoti vienkārši pagatavojama vistas zupa. To var vārīt samērā biezu, tad tā ir sātīga. Un, protams, tā ir ļoti, ļoti garšīga! Var teikt kā Mārtiņš Rītiņš – “kas var būt labāks par šo?” Pie tam, ja uzvāra lielo katlu, pietiek vairākām dienām. Tas ir piemēroti aizņemtiem cilvēkiem. Zupu var ēst 2-3 dienas, atliek tikai uzsildīt.
Triks ar dillēm – tās var kādu laiku labi uzglabāt aizvākotā burkā ledusskapī. Es, piemēram, sakapāju buntīti, ieberu dilles burkā, un, pēc vajadzības, pa karotei pievienoju zupai.
Pagatavošanas gaita:
1. Ielejam katlā ūdeni (aptuveni 1 litru), iemetam 1 veselu sīpolu, 3 ķiploka daiviņas, 5 veselus nemaltus melnos piparus, sāli nedaudz un 5 vistas stilbiņus. Vārām, līdz gaļa atdalās no kauliņiem nost un jūk ārā.
2. Kad gaļa ir novārījusies, atdalām to no kauliņa. Tad sagriežam gaļu smalki un apcepam uz pannas eļļā, pievienojot nedaudz sāli un piparus.
3. Nomizojam un sagriežam mazos kubiciņos kartupeļus.
4. Sarīvējam uz sakņu rīves burkānus un sagriežam smalki sīpolu. Burkānus un sīpolu apcepam eļļā maigi brūnus. Pievienojam garšvielas – sāli un piparus.
5. Ūdeni, kurā vārījām vistu stilbiņus, attīrām no sīpola, lauru lapām, pipariem un visa cita, lai buljons ir tīrs, un pielejam ūdeni.
6. Buljonā iemetam vārīties rīsus (vai var uzvārīt rīsu paciņu līdz tam, atsevišķi ) un vārām 10 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Tad pievienojam kartupeļus un vārām 5 minūtes uz mazas uguns. Tad pievienojam apcepto vistas gaļu, apceptos burkānus un vienu vistas buljona kubiciņu, ja ir vēlme. Vārām, līdz kartupeļi un rīsi ir gatavi.
Papildus var iemest dilles, pētersīļus un citas svaigas garšvielas.
Man personīgi patīk, ka viss zupā ir smalki sagriezts, bet var arī vistu, burkānus likt lielos gabalos, nevis smalki visu rīvēt un griezt. Tā arī laiks ietaupās
Vēl ir garšīgi, ja rīsu vietā piemet smalkos makaronus, bet tad tikai obligāti jāliek kartupeļi pirmie vārīties, tad piemet makaronus.
Zupa izvārās ātri, vienīgi burkānu rīvēšana un kartupeļu tīrīšana aizņem laiku.
Labu apetīti!
Aija
Interesanti raksti :
Nepieciešams: 2-3 burkāni 1 liels sīpols kartupeļi dilles Frikadelēm: maltā gaļa, sāls, malti melnie pipari, sīpols, garšvielas. Gat ...
1 glāze baltās pupiņas 500 g cūkas ribiņas 4 kartupeļi 1 burkāns 1 sīpols sāls malti melnie pipari Gatavošana: Pupiņas vakarā iemērc auk ...
Tā ir zupa, kas domāta tiem, kam patīk krēmzupas. Sviestu izkausē dziļā katlā. Tajā sautē sīpolus un ķiplokus. Citā katliņā vāri ziedkopās sada ...
Visas sastāvdaļas šai zupā lieku pēc sajūtām un vēlēšanās. Pēc pirmās reizes tu jau sapratīsi vai kāda no komponentiem bija par maz , par daudz v ...
Sastāvdaļas: Puķukāpota galviņa Saulespuķu sēkliņas Olīveļļa Sāls, maltie pipari Šie, manuprāt, ir visātrāk un vienkāršāk pagatavojam ...
Tags: ēdieni, vienkārša zupa, vistas zupa, zupas
Triks ar dillēm 2:
Nogriežam dillēm lielos kātus, sametam polietilēna maisiņā, un ielidinām saldētavā. Buljoniem der ļoti labi, un uzglabājas… nu, iespējams, vismaz līdz kādam 5-6 nākamajam pasaules galam 😀
Mēs tās dilles vēl kamēr svaigas un sausas, sagriežam smalki, jo sasalušas pēc tam jau ne visai labi sagriezt. Un tad tik’ ziema piemet zupai, pelmeņiem , uz salātiem var kaisīt.
Būtu forši, ja varētu nokopēt vai izdrukāt. Jo ar kompi pie plīts stāvēt nav diezko parocīgi 😉
Es vēl beigās pievienoju kausēto sieru. Ļoti labi