8 iemesli vairāk lietot ķiplokus

Garlic

Katra saimniece zina, ka ķiploks ir ļoti universāla garšviela un, lai ēdienu padarītu pikantāku un aromātiskāku, ķiploku pievieno visdažādākajiem ēdieniem. Tomēr, izsmalcinātā ēdiena garša – tas ne tuvu nav viss, ko ķiploks spēj dot. Pateicoties augstajam vitamīnu, minerālvielu un antioksidantu daudzumam, tas dod labumu arī mūsu veselībai. Un tas jau ir pierādīts ar daudziem zinātniskiem pētījumiem. Šodien minēšu 8 iemeslus, kāpēc ķiploks mūsu uzturam būtu jāpievieno pat vēl biežāk, nekā esam to darījuši līdz šim.

Uztur imūnsistēmu

Tā, laikam, ir mums visiem visvairāk pazīstamā vērtīgā ķiploku īpašība. Ķiploks ir bagāts ar C un B6 vitamīniem, minerālvielām (piemēram, selēnu un mangānu), kas palīdz stimulēt imūnsistēmu. Savukārt, pretmikrobu un antioksidantās ķiploku īpašības stiprina organisma aizsargspējas un cīnās ar infekcijām.

Sirds un asinsvadu sistēmas veselība

Ķiploki satur spēcīgus antioksidantus, kas spēj apturēt oksidatīvo kaitējumu, ko izraisa brīvie radikāļi. Šīs kaitīgās molekulas var izraisīt audu bojājumus un paātrināt sirds un asinsvadu sistēmas novecošanās procesu. Turklāt šajā jomā veiktie pētījumi liecina, ka ķiploki pazemina arī augstu asinsspiedienu. Ķiploku iedarbības rezultātā asinsvadi paplašinās, tā atvieglojot un uzlabojot asinsriti.

Gremošanas sistēmas darbības uzlabošana

Nākamā noderīgā ķiploku īpašība ir tā, ka ķiploki regulē gremošanu, mazina iekaisumus un stiprina zarnu baktēriju floru. To antiseptiskā iedarbība kuņģa un zarnu traktu palīdz atbrīvoties no parazītiem un baktērijām, tā novēršot infekciju un hronisku slimību attīstību.

Atkrēpojoša iedarbība

Ķiploku izmantošana uzturā ne tikai samazina elpošanas ceļu slimību risku, bet arī stimulē atkrēpošanu, tā mazinot sastrēgumu elpceļos.

Organisma detoksikācija

Mēs katru dienu tiekam pakļauti dažādu toksīnu avotu ietekmei. Ķiploki – tas ir produkts, kas attīra artērijas, uzlabo aknu darbību un palīdz no organisma izvadīt toksīnus.

Rūpes par kaulu veselību

Šai ķiploku spējai uzmanība jāpievērš tiem, kas cieš no osteoporozes, jo, ķiplokus lietojot katru dienu, tiek saglabāts kaulu blīvums un mazinās risks ar šo slimību saslimt.

Vairogdziedzera aizsardzība

Tiem, kuri regulāri lieto ķiplokus, ir mazāka iespēja saskarties ar vairogdziedzera problēmām, salīdzinot ar tiem, kas no šī produkta izvairās. Ķiploki satur jodu un šai vielai ir būtiska nozīme vairogdziedzera hormonu izstrādē. Ķiplokos ir arī aktīvs savienojums allicīns, kas samazina iekaisumu un tādu slimību, kā prostatas un hipotireozes risku.

Varikozo vēnu rašanās

Katru dienu apēsta ķiploka daiviņa palīdzēs izvairīties no neizskatīgajām paplašinātajām vēnām. Turklāt, mēs nedrīkstam aizmirst, ka šis brīnišķīgais produkts novērš arī asins sabiezējumu veidošanos.

Kā redzam, vērtīgās ķiploku īpašības sniedz mūsu veselībai daudzas priekšrocības. Tomēr ir jāatceras, ka tos labāk lietot svaigus, jo pēc apstrādes lielu savu vērtīgo īpašību daļu ķiploki zaudē.

Uz tikšanos tepatās,

Aija

Interesanti raksti :

 

Tags: , ,

Ko citi saka:

Esi pirmais un pasaki kaut ko!
  • Pievieno savu atbildi
     
    Your gravatar
    Es
     
     
     

     
     
 
Saņem bezmaksas e-grāmatu "5 Stila Kļūdas" un iknedēļas jaunumus!

Saņemt e-grāmatu >>>>

Bezmaksas e-gramata