Trīs gardas kafijas receptes šīm brīvdienām

oriģināla_kafijas_recepte

Mājīgs rudens vakars – tā ir maiga, pieklusināta gaisma, sveces, aiz loga kluss, vēsi rudenīgs vakars, un rokās karstas kafijas krūze.

lapaĶIRBJU LATĒ

Būs nepieciešams:

– Notīrīts ķirbis

Kafija

– Piens

– Ūdens

– Cukurs

– Garšvielas (krustnagliņas, kanēlis, svaigs ingvers)

– Kafijas krējums uzputošanai.

Cepeškrāsnī 40 min. cep gabaliņos sagrieztu ķirbi, tad to sablenderē (līdz masa kļūst maiga un vienmērīga). Pielej klāt ūdeni, pieber cukuru un pēc garšas garšvielas, līdz veidojas biezs sīrups. Nepārtraukti maisot, paturi to 15 min. uz nelielas uguns.

Uzvāri kafiju kā parasti, pievieno tai siltu pienu un iegūto masu. Dzērienu rotā ar uzputotu krējumu.

lapaKAFIJA AR HALVU

Būs nepieciešams:

– Svaiga, tikko vārīta kafija

– Halva

– Silts piens.

Sasmalcini halvu mikserī, sajauc ar pienu (halvas un piena attiecībai jābūt – 1:4). Ja kafiju gatavo turku kafijas kannā, izlej šo biezeni caur sietiņu. Saldo masu pievieno kafijai  un kārtīgi samaisi. Rotā ar uzputota piena putiņām.

lapaMOKKA AR ŠOKOLĀDI HOLANDIEŠU GAUMĒ

Būs nepieciešams:

– Stipra espresso kafija

– Piens

– Šokolādes sīrups

– Kafijas krējums

– Šokolādes skaidiņas.

Kafiju izkās un nedaudz atdzesē. Uzsildi pienu un, nenoņemot no uguns, pievieno tam šokolādes sīrupu. Maisi līdz maisījums kļūst vienmērīgs un pārlej caurspīdīgā krūzītē (apmēram ½ no tās tilpuma). Ar tievu strūkliņu ielej kafiju pienā. Rotā ar uzputotu krējumu un šokolādes skaidiņām.

Uz tikšanos tepatās,

Aija

Interesanti raksti :

 

Tags: , ,

Ko citi saka:

Esi pirmais un pasaki kaut ko!
  • Pievieno savu atbildi
     
    Your gravatar
    Es
     
     
     

     
     
 
Saņem bezmaksas e-grāmatu "5 Stila Kļūdas" un iknedēļas jaunumus!

Saņemt e-grāmatu >>>>

Bezmaksas e-gramata