Burkānu-Ingvera jeb sildošā rudens zupa
Silta, sildoša, attīroša un ātri pagatavojama.
Tāda ir burkānu-ingvera zupa mūsu ģimenes virtuvē! Īpaši tādās reizēs, kad gribas ievērot kādu atslodzes dienu, un tai pat laikā justies labi – šāda zupa, manuprāt ir ideāls risinājums – ja vien tev ir laiks ēdiena pagatavošanai, kas prasīs 20 min, kā arī garšo burkāni un ingvers!
Tev būs nepieciešams:
– 2 ēd.k. olīveļļa
– 8 vidēja lieluma burkāni
– 1 sīpols
– 1 ēd.k. malta ingvera
– 1 ēd.k. sasmalcināta svaiga bazilika.
– šķipsniņa sāls
Pagatavošana:
Katliņā, kurā vārīsies zupa, ielej eļļu un uzkarsē. Tad pievieno sasmalcinātu sīpolu, ingveru – samaisa un atstāj uz mazas uguns. Tikmēr notīra burkānus un sagriež ripiņās, pievieno sīpoliem, vēl klāt pieber sāli un mazliet pakarsē (apmēram 1 minūti). Visu pārlej ar ūdeni, tā, lai nedaudz pārklāj burkānus, uzliek vāku, un atstāj vārīties 10 minūtes.
Kamēr zupa vārās, sasmalcina baziliku un atsevišķi uzvāra ūdeni, gadījumā, ja tas būs nepieciešams zupas biezuma regulēšanai. Pēc 10 minūtēm zupu noņem no uguns, pievieno sasmalcināto baziliku un visu sablenderē (ja nepieciešams, pievienojot vārīto ūdeni vai buljonu, ja grib izteiktāku garšu). Es ieteiktu blenderēt virtuves kombainā, kas paredzēts dārzeņu smalcināšanai, jo tad var dabūt mazliet graudainu konsistenci, kas sniedz savādāku garšu, kā izteiktās krēmzupas.
Zupu pasniedz, pārkaisītu ar zaļumiem, taču tiem, kam gribas krāšņāku garšu buķeti, iesaku pārkaisīt ar grauzdētu bekonu vai apceptām garnelēm.
Lai labi garšo,
Interesanti raksti :
Visas sastāvdaļas šai zupā lieku pēc sajūtām un vēlēšanās. Pēc pirmās reizes tu jau sapratīsi vai kāda no komponentiem bija par maz , par daudz v ...
1 glāze baltās pupiņas 500 g cūkas ribiņas 4 kartupeļi 1 burkāns 1 sīpols sāls malti melnie pipari Gatavošana: Pupiņas vakarā iemērc auk ...
Tā ir zupa, kas domāta tiem, kam patīk krēmzupas. Sviestu izkausē dziļā katlā. Tajā sautē sīpolus un ķiplokus. Citā katliņā vāri ziedkopās sada ...
Nepieciešams: 2-3 burkāni 1 liels sīpols kartupeļi dilles Frikadelēm: maltā gaļa, sāls, malti melnie pipari, sīpols, garšvielas. Gat ...
Nepagāja nemaz ilgs laiks un mūsu Buduāra dāmu komandiņai pievienojās vēl viena jauka būtne, bet šoreiz no tālās, saulainās Itālijas – L ...
Tags: burkānu-ingvera zupa, ingvera zupa, sildoša zupa, zupas
Izskatās laba! Esmu gatavojusi šādu līdzīgu, bet ņemot uz pusēm burkānus un pastinaku! Garša vienkārši dievīga!