Spēcinam imunitāti
Palīdzot organismam pretoties dažādiem mikrobiem, īpaši vāja mūsu imūnsistēma kļūst pavasarī un rudenī.
Lūk, kāpēc ir svarīgi zināt, kā spēcināt imunitāti, lai saglabātu labu veselību un augstas darbaspējas.
Un sākt ir nepieciešams ar pārtiku. Runājot personīgi par manu praksi, tad neaizstājami ziemas un pavasara periodos man ir kļuvuši ķiploki, dažādas tējas un 10 gadu garumā pārbaudītie un lietotie uztura bagātinātāji. Vissvarīgākie man vienmēr ir Fitline Activize un Omega 3.
Secinot pēc mūsu bloga iepriekšējās aptaujas, jau arvien vairāk cilvēki sāk saprast, ka ar bietēm un kāpostiem vien neiztikt… Katrai no mums būtu jāatrod savi uztura bagātinātāji, savas metodes un savi triki, kā vienmēr justies labi, kā kvalitatīvi un savam organismam droši atgūt imunitāti, spēku un dzīvesprieku. Tagad turpinām par to, kas pieejams ir absolūti katrai.
Pavasarī savā ēdienkartē būtu jāiekļauj citrusaugļi, jūras zivis, ķiploki, skābpiena produkti, pākšaugi, aknas, rieksti un diedzēti graudi.
Imūnsistēmu labvēlīgi ietekmē pavasara sulu kūres un bērzu sulas terapija. Dietologi rekomendē trīs nedēļu garumā dzert svaigi spiestas sulas (biešu, burkānu, ķiršu, kazeņu, zemeņu, vīnogu, granātābolu, dzērveņu). Pirmajā nedēļā tiek rekomendēts izdzert pa pusglāzei 3 reizes dienā, otrajā nedēļā – divas reizes, trešajā – vienu reizi dienā starp ēdienreizēm. Pēc desmit dienu pārtraukuma šādu kūri var atkārtot.
Pavasarī imunitātes stiprināšanai un atjaunošanai daudzi izmanto tādus dabiskus imunomodulatorus kā: žeņšeņs, ķīniešu citronliāna, rožainā rodiola, eleuterokoks, Mandžūrijas arālija un leizeja. Uz šiem augiem bāzētos preparātus ieteicams lietot 2-3 nedēļu garumā pa 15-20 pilieniem no rītiem un pa dienu.
Pateicoties augstajam vitamīna C saturam, par vienu no labākajiem imunitātes uzturēšanas līdzekļiem tiek uzskatīta mežroze. Divas ēdamkarotes sasmalcinātu kaltētu augļu pārlej ar 0.5 litriem ūdens un 15 minūtes vāra uz vājas uguns. Šo visu novārījumu jātur 12 stundas. Tas jādzer kā parasta tēja un, ja ir vēlēšanās, var pievienot medu vai kagoru.
Austrumu medicīnā imunitātes nostiprināšanai izmanto aveņu zariņus, kurus var nogriezt gan vasarā, gan tagad, pavasarī. Ēdamkaroti smalki sagrieztu zariņu pārlej ar glāzi verdoša ūdens, vāra 7-10 min., ļauj ievilkties 2 stundas un lieto pa diviem malkiem katru stundu visas dienas garumā.
Ļoti svarīgs imunitātes nostiprināšanai ir svaigs gaiss un, kā rekomendē speciālisti, – vēl smiekli un mīlestība!
Mīli, pasauli vēro ar smaidu un iedzer aveņu zariņu tēju!
Uz tikšanos tepatās,
Aija
Interesanti raksti :
Dārzā darbu pašlaik tik daudz, ka nevar paspēt visus apdarīt : Mulčē; Veido savu viršu dobi; Ieziemo ūdensaugus; Gatavo smilts ...
Šodiena ir tā diena, kas pieder mums, kad vēlos no sirds sveikt mūs visas kopā un katru atsevišķi! Gan māmiņas, gan vecmāmiņas, gan tās, kurām ...
Šis „dzīvais ievārījums”, kurš nav pat jāvāra, ir ļoti vērtīgs un tiek gatavots no imunitāti spēcinošiem ingredientiem. Tas ir ātri, vienkārši, ...
Imunitāte ir dabisks mūsu organisma aizsargs, kas pasargā to no infekciju un vīrusu slimībām. Tāpēc tieši rudens-ziemas-pavasara periodā nepiecie ...
Šoreiz bez vārdiem un liekvārdības. Neatkarīgi no tā vai tu esi māte vai meita, vai tev šobrīd 25, 40 vai 65, ziema aiz l ...
Tags: bērzu sulas, imunitāte, svaigi spiestas sulas, uztura bagātinātāji
Ko citi saka: