Ņoki Romas gaumē

 

Gnocchi-alla-romana

Šis (ņoki jeb gnocchi alla romana) ir viens no tiem ēdieniem, kas itāļu acīm liek smaidīt, ieraugot tos celtus galdā, jo tas atsauc atmiņā jaukākos bērnības brīžus, kad tieši viņiem kā mīļajiem mazbērniem, vecmāmiņas tos pagatavoja kādā no svinīgo pusdienu reizēm.

Tie ir mannas putraimu plācenīši, kas cepti cepeškrāsnī, ar sviestu un sieru. Pasniegti galdā, tie izskatās pēc cepumiem, un ir ļoti vienkārši pagatavojami. Ņoki Romas gaumē tiek uzskatīti par vienu no pazīstamākajiem Romas pirmajiem ēdieniem.

Sastāvdaļas 6 personām:

* 6 glāzes piena;

* 3 glāzes mannas;

* 3 olu dzeltenumi;

* 3 ēd.k sviesta;

* 3 ēd. k. izkausēta sviesta;

* ½ glāzes sarīvēta cietā siera;

* ¼ glāzes parmezāna siera;

* sāls, pipari, muskatrieksts.

Katliņā uzvāra pienu, lēnām pievieno mannā putraimus un vāra, maisot uz lēnas uguns, apmēram 15 minūtes. Tad noņem no uguns, pievieno olu dzeltenumus, 3 ēd.k. nekausēta sviesta, ½ glāzes rīvētā siera, sāli, piparus, nedaudz sarīvēta muskatrieksta. Visu kārtīgi samaisa, un tad to visu izklāj uz dēlīša, kas pirms tam pārkaisīts ar miltiem, apmēram 1 cm biezumā. Kad manna ir atdzisusi, ar apaļu formiņu palīdzību izveido plācenīšus, kurus izvieto uz cepam plāts. Tad visu pārlej ar izkausēto sviestu, pārber ar atlikušo ¼ krūzi siera un cep 200 grādu temperatūrā 15-20 minūtes.

Lai labi garšo!

Līga

P.S. Ja šo ēdienu vēlaties celt galdā kādās svinībās, tad labāk tos pagatavot iepriekšējā dienā, uzglabāt ledusskapī, bet cepeškrāsnī cept tikai īsi pirms viesu ierašanās.

Interesanti raksti :

 

Tags: , ,

Ko citi saka:

Esi pirmais un pasaki kaut ko!
  • Pievieno savu atbildi
     
    Your gravatar
    Es
     
     
     

     
     
 
Saņem bezmaksas e-grāmatu "5 Stila Kļūdas" un iknedēļas jaunumus!

Saņemt e-grāmatu >>>>

Bezmaksas e-gramata