2012. gada pavasara modes tendences un trendi

modes skate 2012Modes namu kolekcijās arī 2012.gadā būs saglabājušās dažas modes tendences no pagājušās sezonas, bet, protams, būs arī jaunas.

Kā pamats daudziem autoru modeļiem ir vienkāršie silueti – jau sen ir zināms, ka taisns un pieguļošs griezums izskatās ļoti eleganti. Katrā piedāvāto modeļu detaļā jūtams izsmalcināts minimālisms.

Retro stils

Daudzās niansēs 2012.gada pavasara mode sasaucas ar 20.gadsimta 70.gadu modi.

Lai fotogrāfijas ieraudzītu palielinājumā, nospied uz tām ar “peles” kreiso taustiņu.

Nina Ricci Spring 2012 RTWNina Ricci Spring 2012 RTW

Autoritatīvie modes žurnāli Vogue un Glamour savu jauno izdevumu lappusēs lielu uzmanību pievērš grieķu stila kleitām. Tās daudzās kolekcijās ieņem galveno vietu. Par grieķu motīviem ne mazāk polulāri ir melni printi (svītras vai zirnīšu raksti) uz balta fona.

pavasara vasaras 2012 modes tendences (2)pavasara vasaras 2012 modes tendences (6)pavasara vasaras 2012 modes tendences (15)pavasara vasaras 2012 modes tendences (35)pavasara vasaras 2012 modes tendences (34)pavasara vasaras 2012 modes tendences (25)pavasara vasaras 2012 modes tendences (33)

Starp citu, izdevējnamu Conde Nast, kuram pieder žurnāli Vogue, Glamour, GQ un citi, eksperti sauc par modes vēstnesi. Katra jaunā žurnāla lappusēs izdevēji savus lasītājus iepazīstina ar modes jaunumiem, dizaineru kolekciju īpatnībām un aksesuāriem.

pavasara vasaras 2012 modes krasu paletePirms sākam pētīt pavasara modes trendus, lūk, 2012.gada moderno krāsu palete. Kā redzams – virsroku ir ņēmusi pasteļtoņu gamma.

Jūras stils

Ne mazāk populārais modes nams Burda sieviešu žurnālā Joy (orientēts uz jauniešu auditoriju), par jaunās sezonas trendu ir nosaucis jūras stilu. Tas izpaužas tradicionālajā zilo un balto strīpu kombinācijā.

Dažās modelētāju kolekcijās šajos svītrainajos jūras stila printos harmoniski ir iepīti arī dzeltenie un zelta toņi. Agrāk šos toņus izmantoja tikai jūrnieku stila aksesuāros (metāla pogas, uzšuves utt.)

Pavasara-vasaras sezonas 2012. gada kolekcijās aktuālas būs horizontālas, vertikālas un diagonālas svītras. Daudz demokrātiskāka būs arī šī stila krāsu izvēle: podiuma modeļi ir sarkanā, pelēkā, bēša un melnā krāsā.

Ofisa mode 2012pavasara vasaras 2012 modes tendences (21)

Uz modes podiumiem redzamajās 2012.gada pavasara-vasaras kolekcijās ofisa mode pārstāvēta ar zīmuļsvārkiem.

Virsroku ofisa stilā ņems mierīgie toņi – pelēkais, brūnais, baltais, bēša. Bet vienlaikus ar rezervēto klasiku dizaineri piedāvā izmantot arī spilgtus krāsu salikumus.

Sezonas trends – caurspīdīga, burzīta auduma rozā un tirkīza krāsas svārki. Joprojām aktuāli arī viegli klasiski audumi. Kā modes trends šai sezonā skaitās arī siksna, kas domāta vidukļa līnijas akcentēšanai.

Uzmanību dekoltē zonai

Dziļi dekoltē un šķēlumi ir 2012.gada pavasara modes trends. Lai pievērstu uzmanību figūras priekšrocībām, daudzos kleitu un blūžu modeļos dizaineri uzmanību akcentē uz dziļiem izgriezumiem krūšu rajonā un uz muguras.

pavasara vasaras 2012 modes tendences (10)

Kupli svārki un maksi garums

Svārku modeļos jūtami 70-tie. Modē ir kupli, formu saturoši svārki. Šādu efektu nodrošina daudzās ieloces un ielaidumi.

pavasara vasaras 2012 modes tendences (11)pavasara vasaras 2012 modes tendences (19)pavasara vasaras 2012 modes tendences (26)pavasara vasaras 2012 modes tendences

Aktuāls svārku garums – līdz ceļgalam. Uz podiumiem atgriežas arī maksi garums ar šķēlumiem, kas skatam paveras kustību laikā.

Šorti un bikses – brīvs griezums

pavasara vasaras 2012 modes tendences (28)Šaurie, pieguļošie mini šorti atkāpjas. Nākamajā vasarā aktuāli būs brīva griezuma šorti, kuru garums sasniegs augštilbu vidusdaļu.

Kļošs no gurniem uz leju – viena no 2012.gada modes tendencēm, kas iespēju izpausties atrada bikšu fasonos. Modē atgriežas arī plati svārki-bikses. Aktuāli būs arī bikšu fasoni vidukļa līnijā ar ielocēm.

Dizaineru piedāvātie krāsu risinājumi ir daudz demokrātiskāki: melnais, baltais, zilais, tirkīza un citi toņi. Par favorīta toni modes industrijas eksperti nosauca pelēko. Šis tonis atrodams praktiski katra modes dizainera kolekcijā.

Modes trendi

2012.gada pavasara sezonā katras modes dāmas garderobē ir jābūt elegantam bikšu kostīmam, kokteiļkleitai, vīriešu stila kreklblūzei un aksesuāriem, kas imitē reptīliju ādu.

Taisnas un asimetriskas līnijas, kuplas piedurknes, dekoltē, ieloces un kažokādas dekors – šie un daži citi būs galvenie pavasara-vasaras sezonas trendi.

pavasara vasaras 2012 modes tendences (5)pavasara vasaras 2012 modes tendences (7)pavasara vasaras 2012 modes tendences (8)pavasara vasaras 2012 modes tendences (9)pavasara vasaras 2012 modes tendences (13)pavasara vasaras 2012 modes tendences (14)pavasara vasaras 2012 modes tendences (24)pavasara vasaras 2012 modes tendences (27)pavasara vasaras 2012 modes tendences (23)pavasara vasaras 2012 modes tendences (32)pavasara vasaras 2012 modes tendences (37)pavasara vasaras 2012 modes tendencespavasara vasaras 2012 modes tendences (36)

Vēl dažas pavasara modes nianses  tu ieraudzīsi arī šai nelielajā 2 minūšu video reportāžā:

TOP-5 2012.gada pavasara modes trendi

Uz tikšanos tepatās,

Aija

Interesanti raksti :

  • Kā jau minēju 2012.gada pavasara sezonas modes pārskatā, vēl viena brīnišķīga šī pavasara un vasaras modes tendence ir spilgtie toņi un it īpaši c ...

  • Vasaras tuvošanās priecē ne tikai mūs, bet arī slavenos modes pasaules dizainerus. Viņu domas un prāti sen jau ir nodarbināti ap to, kā pārsteigt ...

  • Rudens apavu mode vienmēr ir konservatīvāka, nekā pavasara vai vasaras apavu kolekcijas, kas allaž ir raibas, krāsainas un dažnedažādiem fasonie ...

  • Tiklīdz saulaino dienu kļūst vairāk, mēs zinām, ka tuvojas laiks domāt par pavasarīgi-gaišu un vieglu garderobi. Parasti mēs cenšamies piemeklēt d ...

  • Šodien es izveidoju šī gada modernāko kokteiļkleitu pārskatu. Zinu, ka daudzām no mums tuvojas ballīšu, tusiņu, kokteiļvakaru un citu jauku pa ...

 

Tags: , , , , , , ,

Atbildes pavisam: 1

Man ir ko teikt »

 
  • uzmetu acis vasaras jaciņai.Ta būs mana un otras tādas nebūs,jo ne pēc žurnala adīšu

     
     
     
  • Pievieno savu atbildi
     
    Your gravatar
    Es
     
     
     

     
     
 
Saņem bezmaksas e-grāmatu "5 Stila Kļūdas" un iknedēļas jaunumus!

Saņemt e-grāmatu >>>>

Bezmaksas e-gramata