10 vērtīgas ķirbju sēklu īpašības

kirbju_seklasJa gatavojot ķirbju ēdienus, tu līdz šim sēkliņas meti laukā, tad noteikti šo paradumu mainīsi, kad uzzināsi cik vērtīgas tās ir. Ķirbju sēklas ir ne tikai garšīgas (kad ir nedaudz apceptas), bet tavai diētai pievienos arī daudz svarīgu vitamīnu un mikroelementu.

Ķirbju sēkliņu vērtība:

1. Tās satur daudz aminoskābes triptofāna (ja uzturā trūkst kaut vienas no neaizstājamām aminoskābēm un visbiežāk tas ir triptofāns, nav iespējama organismam nepieciešamo olbv. sintēze), kas organismā pārstrādājas serotonīnā, kas, savukārt, veicina labu miegu.

2. Ķirbju sēklas satur bagātīgu magnija devu un tas ir vērtīgs sirdij un ir dabisks vēdera izejas mīkstinātājs.

3. Dienas gaitā apēstajās ķirbju sēkliņās esošais augstais viegli sagremojamā proteīna līmenis stabilizē cukura daudzumu asinīs. Normāls cukura līmenis asinīs palīdz zaudēt liekos kg.

4. Ķirbju sēkliņās esošās omega-3 taukskābes palīdz samazināt labdabīgās prostatas hipertrofiju.

5. Ķirbju sēklas ir bagātas ar cinku – minerālu, kas aizsargā prostatu un tādēļ šīs sēkliņas ir ideāla uzkoda vīriešu veselības uzturēšanai.

6. Tās ir labs dzelzs avots, kas labvēlīgi iedarbojas uz asinīm un organismu uzlādē ar kirbju_seklas_salatosenerģiju.

7. Ar dzīvniekiem veikto eksperimentu rezultāti, kuru diētā tika iekļautas ķirbju sēklas (lai cīnītos ar iekaisumiem), tika salīdzināti ar rezultātiem, kad šim pašam nolūkam tika izmantoti medikamenti (tāds kā indometacīns). Rezultāts: vienāds, bet ar vienu atšķirību – sēklām nebija blakņu.

8. Tiek uzskatīts, ka viena no sēklu sastāvdaļām fitosterīns spēj samazināt holesterīna līmeni.

9. Ķirbju sēklas ir lielisks šķiedrvielu avots.

10. Tās uztur skābes līdzsvaru organismā, bet daudzi citi produkti šo skābes līmeni paaugstina. Sekas tam var būt sāpes un slimības.

Kā ķirbju sēklas lietot?

kirbju_seklasLai maksimāli saglabātu dažādo ķirbju sēklu eļļu vērtību, lietosim neapstrādātas vai viegli grauzdētas (15-20 minūtes krāsnī, kura sakarsēta līdz 75 ° C) sēkliņas. Tās var nedaudz pārkaisīt ar jūras sāli. Svaigas ķirbju sēklas var pievienot salātiem un arī mērcēm.

P.s. Par ābolu sēkliņu vērtību vari palasīt draugiem.lv buduāra lapā.

Uz tikšanos tepatās,

Aija

Interesanti raksti :

  • Dārzā darbu pašlaik tik daudz, ka nevar paspēt visus apdarīt : Mulčē; Veido savu viršu dobi; Ieziemo ūdensaugus; Gatavo smilts ...

  • Veci ļaudis saka, ka ragavas taisa vasarā, bet ratus ziemā. Un tā ir balta patiesība! Arī gatavošanās nākamajam pavasarim notiek jau tagad, pašlai ...

  • Šoreiz  bez vārdiem un liekvārdības.   Neatkarīgi no tā vai tu esi māte vai meita,  vai tev šobrīd  25, 40 vai 65, ziema aiz l ...

  • Šodiena ir tā diena, kas pieder mums, kad vēlos no sirds sveikt mūs visas kopā un katru atsevišķi! Gan māmiņas, gan vecmāmiņas, gan tās, kurām ...

  • Visas sastāvdaļas šai zupā lieku pēc sajūtām un vēlēšanās. Pēc pirmās reizes tu jau sapratīsi vai kāda no komponentiem bija  par maz , par daudz v ...

 

Tags: , , , , ,

Ko citi saka:

Esi pirmais un pasaki kaut ko!
  • Pievieno savu atbildi
     
    Your gravatar
    Es
     
     
     

     
     
 
Saņem bezmaksas e-grāmatu "5 Stila Kļūdas" un iknedēļas jaunumus!

Saņemt e-grāmatu >>>>

Bezmaksas e-gramata