Čipšu salāti

Last modified on 2010-11-12 10:52:40 GMT. 0 comments. Top.

Sastāvdaļas:

Ķīnas kāposts – 1 gab.
Diļļu čipši – 1 lielā paka
3-4 vārītas olas
Krējums
Majonēze
Nedaudz augu eļļa
Smalkie, maltie melnie pipari.



Gatavošana:

Paņem pilnu čipšu paku un nedaudz samīci tā, lai tie būtu mazākos gabaliņos, bet lai tie nebūtu pārāk sīki.

Sagriez  ķīnas  kāposta lapas vai ( vēl labāk ) saplēs ar pirkstiem. Kāpostus ieber palielā bļodā, kur jau iebērti ir čipši, lai visu vieglāk samaisīt.

Sagriez ne pārāk sīki 3-4 cieti novārītas olas. Pievieno bļodā jau esošajam pārejam sastāvam. Pievieno piparus. Sāli var nebērt, jo sāļuma pilnīgi pietiek no čipšiem un majonēzes.

Pāri pārlej ar  mērci, kuras sastāvā ir majonēzes, krējuma un nedaudz augu eļļas maisījums.

Tas ir ļoti ātrs, garšīgs un viegls cienasts negaidītiem viesiem ( laiku aizņems vienīgi olu novārīšana )! Iespējams, ka ar sastāvu var eksperimentēt, bet neesmu uzdrošinājusies  :). Nav vēlams uzglabāt ledusskapī.

Ēdams tūlīt pat!

Uz tikšanos tepatās!

Aija

Puķukāpostu salāti

Last modified on 2010-11-23 06:42:25 GMT. 0 comments. Top.

Sastāvdaļas:

Puķukāpota galviņa

Saulespuķu sēkliņas

Olīveļļa

Sāls, maltie pipari

Šie, manuprāt, ir visātrāk un vienkāršāk pagatavojamie puķukāpostu salāti :). Mūsu ģimenē tie ir iecienīti arī garšīguma dēļ.

Gatavošana:

Ņem puķukāpostu, sadali rozetēs un sagriez gabaliņos.

To visu saber palielā bļodā, lai vieglāk sajaukt.

Pārber ar saulespuķu sēkliņām.  Nesen atradu veikalā sālītas, nedaudz apgrauzdētas sēkliņas – ar šīm ir vēl gardāk. Cik daudz – tava izvēle. Man patīk daudz.

Uzber sāli, piparus ( pēc garšas izjūtām )  un pārlej ar olīveļļu. Sajauc.

Ātri un ļoti garšīgi!

Labu apetīti!

Aija

 
Saņem bezmaksas e-grāmatu "5 Stila Kļūdas" un iknedēļas jaunumus!

Saņemt e-grāmatu >>>>

Bezmaksas e-gramata