8 iemesli vairāk lietot ķiplokus
Katra saimniece zina, ka ķiploks ir ļoti universāla garšviela un, lai ēdienu padarītu pikantāku un aromātiskāku, ķiploku pievieno visdažādākajiem ēdieniem. Tomēr, izsmalcinātā ēdiena garša – tas ne tuvu nav viss, ko ķiploks spēj dot. Pateicoties augstajam vitamīnu, minerālvielu un antioksidantu daudzumam, tas dod labumu arī mūsu veselībai. Un tas jau ir pierādīts ar daudziem zinātniskiem pētījumiem. Šodien minēšu 8 iemeslus, kāpēc ķiploks mūsu uzturam būtu jāpievieno pat vēl biežāk, nekā esam to darījuši līdz šim.
Uztur imūnsistēmu
Tā, laikam, ir mums visiem visvairāk pazīstamā vērtīgā ķiploku īpašība. Ķiploks ir bagāts ar C un B6 vitamīniem, minerālvielām (piemēram, selēnu un mangānu), kas palīdz stimulēt imūnsistēmu. Savukārt, pretmikrobu un antioksidantās ķiploku īpašības stiprina organisma aizsargspējas un cīnās ar infekcijām.
Sirds un asinsvadu sistēmas veselība
Ķiploki satur spēcīgus antioksidantus, kas spēj apturēt oksidatīvo kaitējumu, ko izraisa brīvie radikāļi. Šīs kaitīgās molekulas var izraisīt audu bojājumus un paātrināt sirds un asinsvadu sistēmas novecošanās procesu. Turklāt šajā jomā veiktie pētījumi liecina, ka ķiploki pazemina arī augstu asinsspiedienu. Ķiploku iedarbības rezultātā asinsvadi paplašinās, tā atvieglojot un uzlabojot asinsriti.
Gremošanas sistēmas darbības uzlabošana
Nākamā noderīgā ķiploku īpašība ir tā, ka ķiploki regulē gremošanu, mazina iekaisumus un stiprina zarnu baktēriju floru. To antiseptiskā iedarbība kuņģa un zarnu traktu palīdz atbrīvoties no parazītiem un baktērijām, tā novēršot infekciju un hronisku slimību attīstību.
Atkrēpojoša iedarbība
Ķiploku izmantošana uzturā ne tikai samazina elpošanas ceļu slimību risku, bet arī stimulē atkrēpošanu, tā mazinot sastrēgumu elpceļos.
Organisma detoksikācija
Mēs katru dienu tiekam pakļauti dažādu toksīnu avotu ietekmei. Ķiploki – tas ir produkts, kas attīra artērijas, uzlabo aknu darbību un palīdz no organisma izvadīt toksīnus.
Rūpes par kaulu veselību
Šai ķiploku spējai uzmanība jāpievērš tiem, kas cieš no osteoporozes, jo, ķiplokus lietojot katru dienu, tiek saglabāts kaulu blīvums un mazinās risks ar šo slimību saslimt.
Vairogdziedzera aizsardzība
Tiem, kuri regulāri lieto ķiplokus, ir mazāka iespēja saskarties ar vairogdziedzera problēmām, salīdzinot ar tiem, kas no šī produkta izvairās. Ķiploki satur jodu un šai vielai ir būtiska nozīme vairogdziedzera hormonu izstrādē. Ķiplokos ir arī aktīvs savienojums allicīns, kas samazina iekaisumu un tādu slimību, kā prostatas un hipotireozes risku.
Varikozo vēnu rašanās
Katru dienu apēsta ķiploka daiviņa palīdzēs izvairīties no neizskatīgajām paplašinātajām vēnām. Turklāt, mēs nedrīkstam aizmirst, ka šis brīnišķīgais produkts novērš arī asins sabiezējumu veidošanos.
Kā redzam, vērtīgās ķiploku īpašības sniedz mūsu veselībai daudzas priekšrocības. Tomēr ir jāatceras, ka tos labāk lietot svaigus, jo pēc apstrādes lielu savu vērtīgo īpašību daļu ķiploki zaudē.
Uz tikšanos tepatās,
Aija
Interesanti raksti :
Tagad, gada vēsākā perioda sākumā, kad sāk plosīties gripa un citas vīrusu infekcijas, vēl nav par vēlu parūpēties par sevi un saviem ...
Šī receptē būs tām no mums, kurām garšo greipfrūti un, kuras vēlas būt slaidas, jaunas, skaistas un veselas. Mums būs nepieciešams: 1 noga ...
Šķiedrvielas ir vērtīga uzturviela, kas novērš daudzas slimības un palīdz mums notievēt. Ja tu joprojām šaubies, lūk, 5 iemesli, kamdēļ tev tās bū ...
Bruschetta ir apgrauzdēta maize, kuru var pasniegt ar dažādām piedevām. Esmu dzirdējusi, ka šī recepte cēlusies tai Itālijas daļā, kas a ...
Jo tuvāk Ziemassvētku laiks, jo dziļākās pārdomās mēs grimstam – par sevi, par tuviniekiem, par Zemi, kurā esam dzimuši mēs un, kurā dzi ...
Tags: ķiploku īpašības, ķiploku vērtība, veselības profilakse
Ko citi saka: