Biešu krēmzupa
- 5-6 vidēja lieluma bietes
- 3-4 kartupeļi
- Čilli pipari
- 3-4 bumbieri
- Dor blue siers
- Salds krējums
- Piens
- Sausais dārzeņu buljons (kubiciņos)
Zupas pagatavošana:
Šodien šai sadaļai pievienoju vēl dikti gardu krēmzupu. Vispirms gribu teikt – esmu gatavojusi 2 reizes. Pirms divām dienām bija otrā reize. Bezgala garda un garšo pat bērniem un vīriešiem! Arī apbrīnojami pietiekoša sāta sajūta.
Un tā – vispirms novāru bietes. Pa to laiku kubiciņos sagriežu kartupeļus. Tos attiecībā pret bietēm ņemu apmēram 1:3. Kad bietes novārījušās, nosūcu, nomizoju un sagriežu gabaliņos. Ūdenī vārīties lieku bietes, kartupeļus, pieberu sāli, piparus, čilli pipariņus – tie vajadzīgi, lai kopā ar biešu garšu radītu tādu maiguma+pavisam neliela asuma buķeti. Vārot pievienoju pabiezu citrona šķēli, ko pēc vārīšanās, pirms blenderēšanas, izņemu laukā. Vāru, kamēr mīksti ir kartupeļi.
Gatavo virumu nedaudz auksta ūdens peldē atdzesēju un tad sablenderēju. Visu iegūto masu ieleju kastrolī atpakaļ, iemetu dārzeņu buljona kubiciņu, ja vajag sāli pieberu vēl klāt un atkal uzvāru. Vārīšanās laikā, maisot, pieleju klāt saldo krējumu un pienu tik daudz, lai konsistence būtu pietiekoši bieza un patīkama.
Kaut kurā brīdī sagriez kubiciņos bumbierus un sviesta&olīveļļas maisījumā karamelizē uz pannas un uz ātras uguns.
Zupu lej šķīvjos, iedrupini pa šķēlei Dor Blue sieru un pievieno klāt karamelizētos bumbierus. Klāt var pasniegt sausas galetes vai grauzdētu maizīti.
Šo krēmzupu iesaku izmēģināt noteikti!
Lai garšo!
Aija
Interesanti raksti :
Visas sastāvdaļas šai zupā lieku pēc sajūtām un vēlēšanās. Pēc pirmās reizes tu jau sapratīsi vai kāda no komponentiem bija par maz , par daudz v ...
Nepieciešams: 2-3 burkāni 1 liels sīpols kartupeļi dilles Frikadelēm: maltā gaļa, sāls, malti melnie pipari, sīpols, garšvielas. Gat ...
Kartupeļu pankūkas ir ēdiens, ko latvieši ir iecienījuši it īpaši. Iespējams arī tāpēc,ka tās ir ātri pagatavojamas, sātīgas un garšīgas. Uz to ...
Tā ir zupa, kas domāta tiem, kam patīk krēmzupas. Sviestu izkausē dziļā katlā. Tajā sautē sīpolus un ķiplokus. Citā katliņā vāri ziedkopās sada ...
Žurnāls Forbes ir publicējis 2010.gada visaugstāk apmaksāto Holivudas aktrišu sarakstu un pārsvaru gūst „labākā vecuma” pārstāves! Sandra Bullo ...
Tags: biešu krēmzupa, biešu zupa, garšīga krēmzupa, krēmzupa
Ko citi saka: