Zinātnieku padomi izsargāties no vēža
Onkoloģijas iemesli var būt dažādi. Pat ārsti ne vienmēr spēj precīzi atbildēt kāpēc cilvēks ir saslimis.
Mēģināsim šai publikācijā apskatīt zinātnieku padomus jeb domas par to, kā pasargāties no vēža, nelietojot šo to no mūsu, ikdienā pierastās pārtikas un, otrādi, šo to lietojot. Jo ne velti saka, ka esam tas, ko ēdam…
Visas pasaules ārsti un dietologi jau sen ir vienprātīgi uzskatos, ka ir pārtikas produkti, kuri veicina onkoloģijas rašanos un ir produkti, kas spēj mūs no tās pasargāt. Sāksim ar pirmo sarakstu.
Kādi produkti var veicināt saslimšanu ar vēzi?
Tie, kuri satur kancerogēnas vielas.
Kancerogēnas vielas (latīņu valodā: cancer – vēzis, grieķu valodā: genes – dzemdējošais, radītājs), kancerogēni – tie ir ķīmiski savienojumi, spējīgi, iedarbojoties uz organismu, veicināt vēža rašanos un citus ļaundabīgus vai labvēlīgus audzējus.
Bet tieši šos produktus mēs ļoti mīlam un esam iecienījuši visvairāk…
Sāls
Tā pastiprina gremošanas orgānu vēža veidošanos. Tāpēc tās pārlieku lielā lietošana izjauc ūdens-sāļu balansu organismā, pārslogo nieres un tā rezultātā tās ar katru dienu arvien sliktāk veic savu funkciju – toksīnu izvadīšanu no organisma. Atceries, ka tava ikdienas sāls norma ir 6-8 grami, ieskaitot visus lietojamos, jau ēšanai gatavos produktus un ēdienus.
Nātrija glutamāts
Šis ir jau mums pierasts, tradicionāls produktu garšas pastiprinātājs, kas tiek pievienots ļoti daudzos pārtikas produktos. Nātrija glutamāts nosacīti tiek uzskatīts par kancerogēnu vielu, jo pats par sevi tas it kā neesot bīstams, bet komplektā ar citiem faktoriem var radīt ļaundabīgu audzēju veidošanos.
Majonēze
Mūsu iemīļotā salātu mērce nemaz nav tik nekaitīga, kā mums gribētos. Pagatavojot majonēzi, tiek izmantotas transtaukskābes, kuras ir kaitīgas mūsu sirds-asinsrites sistēmai.
Zemesrieksti
šie garšīgie riekstiņi no zemes „uzsūc”sevī no mikroskopisku sēnīti, kura izdala mūsu organismā aflatoksīnu – dabisku kancerogēnu.
Tortes, bulciņas…
Mūsu iemīļotās bulciņas, tortītes utt., izrādās, ne tikai veicina liekā svara rašanos, bet arī izjauc mūsu organisma vielu maiņu. Tas ir tā iemesla dēļ, ka margarīnā atrodas transtaukskābes un šie garšīgie cepumi vēl satur arī ātros ogļhidrātus.
Visu šo uzskaitīto iemeslu dēļ, zinātnieki apgalvo, ka šī pārtika var veicināt zarnu trakta vēža rašanos.
Kūpinājumi
Mākslīgās kūpināšanas rezultātā produktos veidojas kancerogēns benzopirēns. Pat nelielās devās tam uzkrājoties mūsu organismā, var veidoties ļaundabīgs audzējs.
Pārtika ar apceptu garšīgu garoziņu. Sviests vai eļļa, kurā mēs neskaitāmas reizes sildām, cepam produktus, pārvēršas indē, kurā veidojas kancerogēni. Tāpēc – NEKAD neizmanto cepamo eļļu vai sviestu otro reizi!
Lūk, cik garšīgs izveidojās saraksts….no produktiem, kas ir vieni no kaitīgākajiem, no produktiem, kas spēj veicināt audzēju rašanos mūsu organismā…
Ko tad zinātnieki mums iesaka lietot, lai sevi no tā visa pasargātu? Viņi saka, ka tas ir pavisam vienkārši – jālieto dabiskus produktus, kuros ir antikancerogēnas vielas: tomātus, bietes, sarkanos kāpostus, spinātus, ķiplokus, apelsīnus, mellenes… Tieši šie produkti, pēc zinātnieku domām, tiek saukti par „pretvēža produktiem”.
Es, 11 gadus darbojoties wellness jeb veselības uzturēšanas industrijā, daudz tiekoties un klausoties zinātniekos, ārstos, doktora grādu īpašniekos, efektīvu produktu radītājos, tehnoloģiju īpašniekos utt. varu apgalvot, ka nemaz tik vienkārši vairs nav un ar tomātiņiem un kāpostiņiem to pierastajā izskatā, vien galā tikt nevarēs, lai vai kā mums to gribētos un lai vai cik tas skaisti un jauki nebūtu… Nu jau ir pagājuši tie laiki…
Kas tam par iemeslu? Par to atklāti parunāt jeb, drīzāk, tev šo to parādīt solīju jau divas nedēļas iepriekš. Tuvojas diena, kad to izdarīšu. Jo sen nemaz vairs nav tik skaisti un jauki, kā runā zinātnieki un iesaka dietologi.
Un sen jau ir skaidrs, ka ir zinātnieku daļa, kas kalpo farmācijas industrijai un ir zinātnieku daļa, kas kalpo wellness jeb veselības profilakses un labklājības industrijai. Kāda atšķirība? Nu padomā pati – vieni cenšas glābt tos, kas JAU slimi, bet otri cenšas uzturēt cilvēku veselību, kamēr tā ir un savas zināšanas velta veselības profilakses produktu radīšanai. Vajadzīgi visi. Kas interesē konkrēti tevi – loģiski, ka jāizvēlas būs pašai. Neizvēlēties vairs nebūs iespējams.
Kā ir lētāk? To, laikam saprot cilvēks tad, kad jau guļj uz operācijas galda…
Un, tātad, par to kāpēc taisnība vien ir teicienam: “esam tas, ko ēdam” – tuvākajās dienās.
Uz tikšanos tepatās,
Aija
Interesanti raksti :
Ir iestājies pikniku un gaļas cepšanas laiks un visos Latvijas stūrīšos, dārzos un kempingos brīvdienās kūpēs un smaržos “nacionālais ...
Dāvanu saņemšanas un dāvināšanas prieks. Kā svētkos iepriecināt dārznieku, puķumīli vai vienkārši zaļi un ekoloģiski domājošos? Par to arī ...
Vasaras Saulgrieži sagaidīti, Jāņi nolīgoti, jāņu bērni aizbraukuši. Kas atliek? Jākārto māja, jāatvadās no svētku pušķojuma, greznojuma. ...
Vasaras puķes jau sals ‘’nokodis’’, ziemcietes jau būtu laiks nogriezt, pabarot ar rudens mēslojumu un likt gulēt. BET – kur tad ņemt ko ...
Daudzas saimnieces ledusskapī uzglabā produktus, kuriem vēsa temperatūra nemaz nav nepieciešama, bet dažreiz tā ir pat kaitīga. Izņemam no leduss ...
Tags: kancerogēnas vielas, kancerogēns, nātrija glutamāts, pārtika, transtaukskābes, vēzis, wellness
Ko citi saka: