Sveika!

Mans vārds ir Līga. Esmu uzaugusi Jūrmalā, studējusi Rīgā, bet nu mani sapņi mani atveduši uz Itāliju.

Man vienmēr ir paticis gatavot un radīt svinīgu sajūtu mājās, kā arī nobaudīt ēdienus, kam ir kāds stāsts. Ceļojot vai ciemojoties pie draugiem, esmu ieguvusi daudz dažādus stāstus, kurus vēlāk centos atstāstīt saviem mājiniekiem, pasniedzot galdā ko garšīgu un radot Latgales, Portugāles, Itālijas vai kādas citas apciemotas valsts vai vietas noskaņu savu tuvinieku lokā.

Vistuvākā man ir Itālijas virtuve, jo tā ir tik dažāda, un viegli pagatavojama. Reizēm ir nepieciešamas pavisam nedaudz kvalitatīvu sastāvdaļu, lai pagatavotu ko gardu, baudāmu. Esmu atklājusi tik daudz interesantus ēdienus, dažādos pastu veidus, ko var pagatavot katra saimniece mājās, izmantojot vien miltus, olu un kartupeļus vai mannu. Un ja vēl to visu papildina ar mazliet sieru un olīveļļu :)….

Itāļu ēdienu ieradumi katrā reģionā var atšķirties, nav viena noteikta tradicionālā ēdiena. Piemēram, Itālijas ziemeļu daļai raksturīgie ēdieni ir risotto, baravikas, polenta, desiņas, gaļa, siers,  bet pārējās Itālijas daļās iecienīta ir pasta ar dažādām mērcēm, jūras veltēm un sieru. Un tik dažādie ēdieni no kaltētas vai grauzdētas maizes, vai arī dažādās aukstās zupas, kā piemēram grūbu  aukstā zupa….

Jā, dzīvojot šādā ēdienu paradīzē ir jācenšas sabalansēt starp ēdiena baudīšanu un „mērenību it visā“ :)  Arī es, gatavojot, piedomāju pie tā, lai ēdiens būtu veselīgs un skaistumam labvēlīgs.

Buduārā padalīšos ar dažādām, ne tikai Itāļu ēdienu receptēm, kas celtas mūsu ģimenes galdā kā svinīgās, tā arī ikdienišķās ēdienreizēs.

Būšu priecīga, ja arī Tev noderēs kāds no maniem recepšu piemēriem, un, ja ir kas sakāms vai jautājams, tad droši raksti uz e-pastu: liga.buduars@gmail.com .

Uz tikšanos tepatās,

Līga

 
Saņem bezmaksas e-grāmatu "5 Stila Kļūdas" un iknedēļas jaunumus!

Saņemt e-grāmatu >>>>

Bezmaksas e-gramata